گوشی موبایل NOKIA x5 نسخه 64/4
گوشی نوکیا ایکس 5 (4 / 64 )
گوشی نوکیا x5 با دوربین دوگانه ی 13+5 مگاپیکسلی و طراحی زیبا / رم 4 و حافظه داخلی 64 گیگابایتی / پشتیبانی از کارت حافظه 256 گیگابایتی / حسگر اثر انگشت / وزن 160 گرم
این مدل تمام شده است
ضمانت اصالت کالا
گارانتی اصالت کالا و سه روز مهلت تست
هزینه های جانبی
بهترین قیمت بازار بدون هزینه اضافی
تحویل محصول
تحویل سفارشی 35 الی 55 روزه
پرداخت امن
با درگاه پرداخت آنلاین بانک ملت
بررسی و نقد گوشی Nokia 5.1 Plus ) Nokia X5)
گوشی Nokia 5.1 Plus به نظر تمامی امکانات درست را دارد، ولی زندگی واقعی با آن چطور است؟ با ما در نقد این گوشی همراه شوید.
اگر به بازار گوشیهای هوشمند متوسط در سال 2018 نگاه کنیم در تبلیغات یا نقدهای آنها با چندین لغت مشابه برخورد میکنیم: نسبت بالای نمایشگر به بدنه، سطح بسیار براق، نسبت تصویر 18:9، بریدگی نمایشگر، سیستم دوربین دوگانه، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع، دوربینی که فناوری هوش مصنوعی به کمک آن آمده است. محصول نوکیا تمامی اینها را دارد.
جدا از آن دو ویژگی دیگر توجه شما را به خود جلب میکند یعنی: Android One یعنی تا دو سال از دریافت آپدیتهای اندروید و عدم وجود بلوتویر (برنامههای جانبی از که ابتدا توسط شرکت سازنده نصب میشوند و امکان حذف آنها نیست) مطمئن خواهید شد و پورت یواسبی تایپ C تا شاهد باشیم در مدلهای ارزانقیمت هم از این پورت سریع استفاده میشود. حالا اجازه دهیم این امکانات را دقیقتر بررسی کنیم.
کیفیت ساخت و طراحی نوکیا ایکس 5
Nokia 5.1 Plus به نظر ما یک ظاهر شیک و براق دارد. روی پنل پشتی و جلویی آن را شیشه خمیده 2.5 بعدی پوشانده است. لبهها خمیده و یکدست هستند. ضخامت این گوشی در حدود 8 میلیمتر است تا با محصول باریکی روبرو باشیم. در پنل پشتی، ناحیه قرارگیری سیستم دوربین دوگانه برآمده است و یک دست با سطح پشت قرار نمیگیرد اما به ندرت متوجه آن خواهید شد. یک حسگر دایرهای شکل بدون حاشیه هم زیر ماژول دوربین قرار گرفته است.
زمانی که گوشی Nokia 5.1 Plus را در دست میگیرید ممکن است لیز بخورد. پشت شیشهای و لبههای یکدست آن باعث میشود در دست به خوبی محکم جا نگیرند و اغلب اوقات مجبور باشید لبهها را محکم بگیرید. اگر محکم گوشی را نگیرید زمانی که میخواهید آن را به دست دیگر خود بدهید، ممکن است لیز بخورد. به نظر ما بهتر است از یک قاب محکم استفاده کنید. جدا از این با گوشی روبرو هستیم که از نظر ظاهری واقعا زیبا است.
در بخش بالای گوشی شاهد درگاه 3.5 میلیمتری هدفون و یک منفذ میکروفون هستیم. سمت چپ چیزی به جز شیار سیمکارت دیده نمیشود. سمت راست دکمه تنظیم حجم صدا و زیر آن دکمه پاور قرار گرفته است. در پایین توری اسپیکر، یک منفذ میکروفون و پورت یواسبی تایپ C را مشاهده میکنیم. وجود چنین پورتی در گوشی با این قیمت واقعا جای تعجب دارد. با آن که وجود آن به معنای هزینه بیشتر برای خرید یک کابل رابط است، ولی از طرفی نشان میدهد نوکیا قصد دارد گوشیهای ارزان خود را هم در راستای استانداردهای روز به جلو پیش ببرد.
کاربر به راحتی میتواند دکمههای سمت راست گوشی را فشار دهد. لبههای گرد بدنه گوشی این اطمینان را به شما میدهد که به راحتی بتوانید انگشتان خود را روی دکمهها عوض کنید. بدنه شیشهای جلو و عقب اثر انگشت را به خوبی به خود جذب میکند و خیلی راحت لک میافتد. با تمامی این موارد، باید به گوشی Nokia 5.1 Plus امتیازی عالی در بخش کیفیت ساخت و طراحی بدهیم، به خصوص زمانی که به قیمت آن نگاه میکنیم.
نمایشگر و کیفیت صدا نوکیا ایکس 5
بخش زیادی از نمای جلوی گوشی Nokia 5.1 Plus را یک نمایشگر 5.8 اینچی با نسبت تصویر 19:9 و دقت 720 در 1520 پیکسل پوشانده است. این نمایشگر لبههای گردی دارد تا با لبههای بدنه هماهنگ باشد و به گوشی ظاهر زیباتری ببخشد. یک بریدگی ضخیم در حدود 50 درصد عرض نمایشگر در قسمت بالای آن را به خود اختصاص میدهد که محل قرارگیری دوربین جلو، حسگرهای مجاورتی و نور محیطی و بلندگوی مکالماتی است.
این بریدگی در مقایسه با بریدگی نمایشگر گوشی Nokia 6.1 Plus ضخیمتر و عریضتر است. هم چنین فضای کمتری برای آیکونها در سمت چپ و راست آن باقی میماند. وجود آن در این گوشی به نظر ما زائد است چون هیچ ترفند نرمافزاری برای مشکی کردن طرفین این بریدگی وجود ندارد.
نمایشگر دارای دقت اچدی پلاس میتواند رنگها را واقعا دقیق نشان دهد، رنگهایی که نه بیش از حد و نه خیلی کم اشباع به نظر نمیرسند. با حداکثر روشنایی 133 نیت، به نظر میرسد روشنایی این نمایشگر در محیط بیرون و داخل کافی باشد. ما، اگر از زوایای خاصی به آن نگاه کنیم با یک پنل نمایشی روبرو میشویم که بسیار نور را منعکس میکند.
از نظر لمسی بودن حساسیت آن خوب است و تقریبا هر لمسی فورا ثبت میشود. اگر بخواهیم ایراد بگیریم، دقت آن کمی کم است. اما این قضیه زمان مشاهده ویدئوهای اچدی در یوتیوب حس نمیشود. شاید وجود آن «پلاس» در دقت این نمایشگر تاثیر خود را نشان داده است.
کیفیت صدای تک اسپیکر این گوشی شفاف ولی نه چندان بلند است. صدا آنقدر بلند است که در یک محیط آرام و با اندازه متوسط آهنگ جدیدی را پخش کنید و به خوبی از آن لذت ببرید ولی زمانی که میخواهید همین آهنگ را به دوستان خود در محیط کار یا فضای شلوغ معرفی کنید کمی به مشکل بر خواهید خورد. علاوه بر این ممکن است زمانی که گوشی را در حالت افقی میگیرید تصادفا با دستتان جلوی توری اسپیکر را بگیرید. حجم صدا و شفافیت آن به هنگام مکالمه به نظر کافی میرسد.
-----------------------------------------------------------------------------
کدام گوشی انتخاب بهتری است ؟ NOKIA X7 یا MI 8 SE
-----------------------------------------------------------------------------
عملکرد نوکیا ایکس 5
برخلاف برادر بزرگتر و گرانقیمتتر خود یعنی Nokia 6.1 Plus، که از چیپست اسنپدراگون 636 استفاده میکند، Nokia 5.1 Plus از چیپست Helio P60 مدیاتک بهره میبرد. از مشخصات سختافزاری دیگر آن سه گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی است تا فضای کافی در اختیار کاربر قرار گیرد. خوشبختانه، نوکیا از درگاه میکرو اسدی با حداکثر ظرفیت 400 گیگ پشتیبانی میکند. کارهای گرافیکی این گوشی را پردازنده گرافیکی Mali-G72 MP3 انجام میدهد.
نوکیا ایکس 5 در تستهای بنچمارک امتیازهای بسیار نزدیک به امتیازهای ایدهآل ما به دست آورد. به عنوان مثال، امتیاز این گوشی در بنچمارک ترکیبی AnTuTu 7.0 برابر با 118884 و تست Ice Storm Unlimited test سایت 3Dmark برابر با 17292 بود. روی کاغذ این اعداد به نظر کافی میآیند ولی در دنیای واقعی چطور؟
ما در کار با این گوشی توانستیم بدون مشکل بین چند اپلیکیشنی که باز کرده بودیم جابهجا شویم. کروم بدون هرگونه تاخیر یا مشکلی توانست بیش از 32 تب را باز کند. طبیعتا این مرورگر بعضی از تبهایی که کمتر دیده شدند را رفرش کرد. ما حتی توانستیم بین سه بازی که باز کرده بودیم با حداقل مقدار بارگذاری مجدد جابهجا شویم. اما پردازش آنقدر سریع نبود. به عنوان مثال، زمانی که چند بازی یا اپلیکیشن را باز کردیم، کمی طول کشید تا گزینههای مختلف بخش تنظیمات گوشی ظاهر شوند یا زمانی که میخواستیم چندین مورد را جستجو کنیم، کیبورد کمی طول میکشید تا بالا بیاید.
جدا از این تاخیرهای کوچک، گوشی نوکیا ایکس 5 با توجه به قیمتی که دارد عملکرد قابل قبولی از خود برجا گذاشت. کمتر از نیم ثانیه طول کشید تا حسگر اثرانگشت، انگشت ما را شناسایی کند و گوشی از حالت قفل خارج شود. اما کمی پیدا کردن این سنسور در پنل پشتی سخت است چون اطراف آن مشخص نشده است.
فضای اطراف بریدگی نمایشگر به هدر رفته است
واقعا ای کاش نوکیا در طراحی نمایشگر خود یک بریدگی لحاظ نکرده بود و مسیر دیگر گوشیها را در پیش نگرفته بود چون از نظر ظاهری و عملکرد نتوانسته است خوب عمل کند. مساحت نمایشگر در طرفین این بریدگی زمانی که گوشی را به حالت افقی میگیرید هدر میرود. این قضیه به ویژه زمان دیدن ویدئوهای یوتیوب و بازی کردن حس میشود. علاوه بر این، گاهی اوقات نقصهایی را در رابط کاربری مشاهده میکنید مانند این که نوار مسیریابی و نوار وضعیت به خوبی زمانی که گوشی در حالت افقی قرار دارد در یک ردیف قرار نمیگیرند.
علاوه بر این اگر به بخش تنظیمات نگاه کنید گزینهای برای نشان دادن میزان درصد شارژ در نوار وضعیت به چشم میخورد ولی در حقیقت به دلیل بریدگی چنین قابلیتی وجود ندارد. به طور خلاصه، یا نوکیا میتوانست به این بریدگی کاربردپذیری خاصی دهد یا اصلا از آن استفاده نمیکرد.
با این وجود لذت استفاده از نسخه خام اندروید زیاد است. شاهد حضور بلوتویر نیستیم و این گوشی به موقع آپدیتهای اندروید را دریافت میکند.
دوربین گوشی Nokia 5.1 Plus
دوربین عقب گوشی نوکیا ایکس 5 از دو دوربین تشکیل شده است یک سنسور 13 مگاپیکسلی با زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.0 که در کنار آن یک دوربین عمقسنج 5 مگاپیکسلی هم دیده میشود. زیر آن تک فلاش الایدی را مشاهده میکنیم. در نمای جلو یک دوربین 8 مگاپیکسلی با زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.2 است. کیفیت تصویری که این دو دوربین میگیرند کاملا قابل قبول است.
تصاویر گرفته شده در محیط بیرون و در طول روز با دوربین اصلی نوکیا رنگهایی دقیقی دارند و به خوبی جزئیات را نشان میدهند گرچه به سادگی ممکن است با پارازیت همراه شوند.
تصاویر گرفته شده با دوربین جلو نیز دقت رنگی خوبی دارند ولی عملکرد فوکوس خودکار این دوربین خوب نیست و سوژه نادیده گرفته میشود. میدان دید دوربینهای این گوشی به اندازه کافی برای گرفتن عکس با دوستان و خانواده وسیع است ولی هیچ عمق میدانی را نشان نمیدهند.
در محیطهای تاریک و کم نور، دوربین پشتی توانست عکسهایی بدون پارازیت زیاد بگیرد ولی در مورد دوربین جلو این قضیه را نمیتوان گفت و تصاویر گرفته شده واقعا پر از پارازیت هستند. در نتیجه عکاسی با دوربین جلو در شب توصیه نمیشود.
به صورت پیشفرض استفاده از اپلیکیشن دوربین ساده است ولی واکنش نشان دادن آن به آهستگی صورت میگیرد. اولین مرتبهای که دکمه شاتر را فشار میدهید کمی طول میکشد تا عکس بگیرد ولی در مرتبههای بعدی سرعت آن بیشتر میشود. این تاخیر زمانی در واکنش نشان دادن زیاد به نفع امتیاز این گوشی نیست چون معمولا برای کاربران گرفتن اولین تصویر بیشتر از سایرین مهم است.
اپلیکیشن پیشفرض دوربین این گوشی دارای یک حالت بوکه زنده است که با آن شما میتوانید تصاویری با افکت بوکه بگیرید و کیفیت تصویر را در زمان آنی مشاهده کنید. با این حال چیزی که در نمایاب گوشی میبینید و چیزی که در تصویر ثبت میشود کاملا با هم فرق دارند. در اپلیکیشن گزینههای وجود دارد که توسط آن میتوانید سطح افکت بوکه را قبل یا بعد از گرفتن عکس تغییر دهید. با این حال دکمه شاتر در این حالت بوکه زنده آهستهتر از خود واکنش نشان میدهد.
علاوه بر این یک حالت عکاسی دستی هم وجود دارد تا کاربران حرفهایتر بتوانند مواردی مانند طول کانونی، روشهای نورسنجی، تعادل سفید و میزان نورهی را تغییر دهند. در بالای اینترفیس اپلیکیشن دوربین گزینهای برای تغییر دوربین جلو به عقب یا برعکس قرار گرفته است. کاش این دکمه بزرگتر بود تا کاربر سریعتر میتوانست تصاویر سلفی مورد نظر خود را بگیرد.
با وجود تمامی مواردی که گفتیم، دوربین گوشی نوکیا ایکس 5 برای گرفتن تصاویر روزمره خوب است ولی بدون شک عاشقان عکاسی را راضی نمیکند.
باتری نوکیا ایکس 5
Nokia 5.1 Plus یک باتری بزرگ غیرقابل تعویض 3060 میلیآمپر ساعتی دارد. اگر حداقل یک ساعت در روز تماس تلفنی بگیرید، یک ساعت در اینترنت گردش کنید و کمی بازی کنید و فیلم ببینید، شارژ باتری این گوشی یک روز کامل جواب میدهد. در تست مسیریابی با جیپیاس شارژ باتری این گوشی به دنبال استفاده از گوگلمپ به مدت 40 دقیقه و زمانی که صفحه صد در صد روشن بود، مقدار باتری از 57 درصد به 40 درصد رسید. در تست استاندارد باتری ما، باتری این گوشی 7 ساعت و 52 دقیقه دوام آورد.
این گوشی از فناوری شارژ سریع پشتیبانی میکند و در عرض یک ساعت و 57 دقیقه میزان شارژ آن از 10 درصد به 100 درصد رسید. لبههای جلویی و عقب این گوشی زمان شارژ یا بازی زمانی که به شارژ بود داغ نشد.
--------------------------------------------------------------------------------
بررسی گوشی نوکیا NOKIA 8 نسخه 6/128 گلوبال
---------------------------------------------------------------------------------
جمعبندی نوکیا ایکس 5
نوکیا ایکس 5 اولین گوشی هوشمندی است که در این محدوده قیمتی مجهز به پورت یواسبی تایپ C شده است. علاوه بر این کیفیت ساخت و طراحی آن با این بدنه شیشهای که دارد یقینا چشمها را به سوی خود جلب میکند و در دست کاربر با کلاس به نظر میرسد. نمایشگر، دوربین و باتری آن کیفیتی بالاتر از سطح متوسط دارند تا مشتریان بالقوه به خرید آن جدیتر فکر کنند.
علاوه بر تمامی این امکانات قابل قبول، نوکیا اعلام میکند که در طرح Android One گوگل شرکت کرده است تا کاربران این گوشی تا دو سال به راحتی بدون بلوتویر آپدیتهای اندروید را دریافت کنند.
بخواهیم جمعبندی کنیم، باید بگوییم گوشی Nokia 5.1 Plus ارزش پولی که پرداخت میکنید را دارد.
-----------
مزایا:
- طراحی شیک.
- دکمههای فیزیکی محکم.
- پورت یواسبی تایپ C.
معایب:
- سفت در دست جا نمیگیرد.
- واکنش دوربین آهسته است.
- بریدگی نمایشگر زیادی عریض است.
بهترین گوشیهایی که در بازار وجود دارند
محصولات مشابه