گوشی شیائومی Mi 8 Lite موجود ایران نسخه 6/128
گوشی شیائومی Xiaomi Mi 8 Lite
گوشی موبایل شیائومی Xiaomi Mi 8 Lite با صفحه نمایش 6.26 اینچی با دو فضای داخلی 64 و 128 گیگابایت روانه ی بازار شده است. کیفیت نمایشگر آن با رزولوشن 2280*1080 Pixel تجربه ی ماندگاری را بر جای می گذارد.
ضمانت اصالت کالا
ارسال روز
رجیستری رایگان
ارسال رایگان از انبار ایران
پک گلوبال
این مدل تمام شده است
ضمانت اصالت کالا
گارانتی اصالت کالا و سه روز مهلت تست
هزینه های جانبی
بهترین قیمت بازار بدون هزینه اضافی
تحویل محصول
تحویل سفارشی 35 الی 55 روزه
پرداخت امن
با درگاه پرداخت آنلاین بانک ملت
بررسی و نقد گوشی شیائومی می 8 لایت
ظاهرا به نظر میرسد شرکت شیائومی با ساخت Mi 8 Lite سری Mi 8 خود را کامل کرد، البته امیدواریم! این شرکت حالا دو پرچمدار ممتاز در خانواده Mi 8 به اسامی Mi 8 و نسخه اکسپلورر Mi 8 دارد و دو مدل میانرده به اسامی Mi 8 Lite و Mi 8 SE که قصد داریم گوشی اول را نقد کنیم.
اگر این شرکت چینی گوشی هوشمند دیگری برای این خانواده عرضه کند، واقعا فکر میکنیم میخواهند مصرفکنندگان را گیج کنند و وسوسه خرید گوشی از برند Mi 8 با مشخصات پایین در آنها شکل گیرد. در هر صورت، شیائومی در سالهای اخیر مدلهای Lite بسیار خوبی عرضه نکرده است و امیدواریم محصول جدید این شرکت نظرمان را عوض کند.
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
و خوشبختانه همینطور هم بود. Mi 8 Lite برخلاف رقبای مستقیمی که دارد با قیمت معقولی عرضه شده است و در همان حال سختافزار قدرتمندی دارد. در حقیقت شیائومی میتوانست به سادگی گوشی با اسمی متفاوت یا جزوی از یک سری دیگر از محصولات خود عرضه کند و با همین میزان استقبال زیاد از سوی مشتریان روبرو شود.
مشخصات اصلی گوشی Mi 8 Lite
- بدنه: 156.4 در 75.8 در 7.5 میلیمتر، 165 گرم وزن، پنل شیشهای در جلو و عقب به همراه قالب آلومینیومی در اطراف گوشی.
- نمایشگر: 6.26 اینچی، السیدی با فناوری IPS، دقت 2280 در 1080 پیکسل، نسبت تصویر 19:9، تراکم پیکسلی 403 پیکسل در هر اینچ.
- چیپست: اسنپدراگون 660 (ساخته شده براساس فناوری 14 نانومتری)، پردازنده هشت هستهای کریو 260 (4 هسته با سرعت 2.2 گیگاهرتز به همراه 4 هسته کریو با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی آدرنو 512.
- حافظه: 4 یا 6 گیگابایت رم (از نوع LPDDR4X)، فضای ذخیرهسازی 64 یا 128 گیگابایتی از نوع EMMC 5.1 پشتیبانی از درگاه میکرو اسدی (هیبریدی).
- سیستمعامل: اندروید 8.1 اورئو، رابط کاربری MIUI 9.6.
- دوربین عقب: دو دوربین، دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی، اندازه سنسور 1/2.55 اینچ، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، زاویه بازشدگی دیافراگم f/1.9، فناوری تشخیص فازی فوکوس ثابت پیکسل دوتایی، دوربین دوم 5 مگاپیکسلی، زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.4، عمق سنج، فلاش الایدی. قابلیت ضبط ویدئوها با کیفیت 2160 پیکسل با نرخ 30 فریم در ثانیه، ویدئوهای فول اچدی با نرخ 60 فریم بر ثانیه، ویدئوهای با کیفیت فولاچدی و اچدی با نرخ 120 فریم بر ثانیه، ضبط صدا با کیفیت استریو.
- دوربین جلو: 24 مگاپیکسل، اندازه پیکسل 1.8 میکرومتر، زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.0، قابلیت ضبط ویدئوهای کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه.
- باتری: گنجایش 3350 میلیآمپر ساعت، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع QuickCharge 3.0 (شارژر مناسب در جعبه فروش نیست).
- شبکههای ارتباطی: دو سیمکارت، پشتیبانی از شبکه LTE Cat.12 (دانلود) و Cat.13 آپلود، پورت یواسبی تایپ C، استاندارد Wi-Fi a/b/g/n/ac، باند دوتایی MIMO، بلوتوث 5.0، آنتنهای دو در دو.
- حسگر اثرانگشت در عقب.
بدون شک، برای کاهش قیمت و این که مشتریان دلیلی برای انتخاب این گوشی به جای Mi 8 SE داشته باشند، شیائومی تغییراتی ایجاد کرده است. به عنوان مثال نمایشگر بزرگتر و بریدگی آن کوچکتر است. جدا از آن، یک چیپست میانرده قدرتمند در اختیار دارید و در بخشنرم افزاری رابط کاربری MIUI شیائومی دیده میشود.
محتویات جعبه فروش گوشی می 8 لایت شیائومی
این گوشی با جعبه فروشی عرضه شده است که محتویات آن با توجه به قیمت آن پر شده است. به عبارت دیگر خبری از هدفون نیست. اما با این وجود شیائومی یک رابط پورت یواسبی تایپ C به درگاه 3.5 میلیمتری قرار داده است. مانند دیگر گوشیهای سری Mi 8 از فناوری شارژ سریع Quick Charge 3.0 پشتیبانی میشود اما شارژر این گوشی تنها 10 واتی است و از شارژ 5 ولتی/ 2 آمپری پشتیبانی میکند یعنی برای این که باتری گوشی خود را سریعتر شارژ کنید باید یک شارژر مناسب بخرید.
دفترچه راهنما و ابزار درآوردن سیمکارت نیز داخل جعبه قرار داده شدهاند. اما بدون شک بهترین چیزی که در جعبه میبینیم قاب سیلیکونی شفاف است که به طور کامل لبههای دستگاه را میپوشاند و از آن در برابر سقوطهای تصادفی محافظت میکند. قبول داریم قاب سادهای است ولی اگر حتی آن را دوست نداشته باشید تا یک قاب بهتر پیدا کنید برای مدتی جوابگوی نیازهای شما خواهد بود.
طراحی، کیفیت ساخت و نمای کلی گوشی Mi 8 Lite
از دیدگاه طراحی، Mi 8 Lite تقریبا غیرقابل تشخیص از Mi 8 SE است، مگر این که به شیوه قرارگیری دوربینها در پنل پشتی و بریدگی نمایشگر در جلو نگاه کنید، در مدل لایت سنسورهای دوربین آرایش افقی دارند و اندازه بریدگی به شکل بارزی کوچکتر است. اما در کل با طراحی بینظیری روبرو هستیم.
Mi 8 Lite گوشی تمام شیشهای دیگری که است که وارد بازار شده است و در نتیجه طراحی مرسومی دارد. در طرفین آن از آلومینیوم کرومی رنگ استفاده شده است و شیشه عقب خمیده 2.5 بعدی به شکل بینقصی با حواشی گوشی در ارتباط قرار میگیرد. در مقابل، پنل جلویی خمیده نیست و به نظر میرسد به بالای بدنه گوشی چسبانده شده است.
حواشی اطراف نمایشگر باریک هستند ولی حواشی بالایی و پایینی آن به نوعی عریض محسوب میشوند. با این حال، نسبت نمایشگر به بدنه براساس برگه مشخصات این گوششی 82.5 درصد است که واقعا برای گوشی هوشمندی در این دسته بسیار عدد خوبی است. حتی از این نظر از Mi 8 SE بهتر است.
در سمت چپ این گوشی شیار هیبریدی سیمکارت دیده میشود و در طرف مقابل دکمه پاور و تنظیم حجم صدا را میبینیم، میکروفون ثانویه برای لغو پارازیت در بالا قرار گرفته است و توری اسپیکر را در قسمت پایین داریم. پورت یواسبی تایپ C نیز در پایین قرار گرفته است.
ولی همه چیز به همین خوبی هم نیست. طراحی نسبتا تخت پنل پشتی و نسبت تصویر زیاد ممکن است افرادی که دستهای کوچکی دارند از خرید این گوشی منصرف کند. استفاده از یک دست در کار با این گوشی سخت است و به سختی کاربر با انگشت شست خود میتواند بالای نمایشگر یا طرف دیگر را لمس کند. اما از طرفی حسگر اثرانگشت و دکمه پاور به راحتی پیدا و لمس میشوند. عملکرد حسگر اثرانگشت بینقص، فوقالعاده سریع و دقیق است.
با توجه به شیشهای بودن پشت این گوشی، نه تنها به خراش و شکستگی مستعد است بلکه به راحتی لک میافتد. نسخه مشکی رنگ این گوشی به خوبی اثرانگشت را به خود جذب میکند ولی ترکیب رنگی گرادیان آن کمتر این قضیه را نشان میدهد (اگر از یک زاویه به گوشی نگاه کنید مشخص میشوند). به نظر ما مدل آبی رنگ این گوشی لک انگشت را بیشتر نشان میدهد.
اما بزرگترین عیب این گوشی نبود گواهینامه IP برای ضد آب و غبار بودن است، اما منصفانه نگاه کنیم با توجه به قیمت این گوشی نمیتوانیم از شیائومی شاکی باشیم.
در بالا اشاره کنیم، به سختی میتوان بین Mi 8 Lite و Mi 8 SE اختلافی دید، هر دو تقریبا وزن یکسانی دارند به شکلی که مدل لایت تنها 5 گرم سنگینتر بوده و 169 گرم بوده و یک سانتیمتر بلندتر از SE است. به هر حال نمایشگر این گوشی 0.4 اینچ بزرگتر است و خوشبختانه این قضیه منجر به افزایش قابل توجهی در عرض نمایشگر نشده است.
به طور کلی Mi 8 Lite یک گوشی با کیفیت ساخت خوب است و نمیتوان از آن شکایتی داشت. فقط شیائومی اگر به ویژگیهای ارگونومیک این گوشی توجه میکرد میتوانست باعث شود گوشی محکمتر و طبیعیتر در دست جا گیرد و کمتر لیز بخورد.
پنل قابل قبول IPS با معایبی که کمتر دیده میشوند
Mi 8 Lite مجهز به یک پنل نمایش السیدی 6.26 اینچی با فناوری IPS، نسبت تصویر 19:9، دقت 1080 در 2280 پیکسل و تراکم پیکسلی 403 پیکسل در هر اینچ است. به عبارت دیگر چیز زیاد جالبی جز بریدگی در آن نمیبینیم. چه بخواهیم چه نخواهیم، این بریدگی وجود دارد ولی زیاد حواس شما را پرت نمیکند چون واقعا کوچک است. در آن فقط بلندگوی مکالماتی، دوربین جلو، حسگرهای همیشگی و چراغ ظریف اعلانات قرار گرفته است. تنها مشکلی که ما با بریدگی داشتیم یکنواختی ضعیف نور پشتی اطراف آن و حاشیه بالایی نمایشگر بود.
این قضیه زمانی که پسزمینه سفید یا خاکستری است بیشتر از همه دیده میشود و با توجه به این که اکثر منوها و اپلیکیشنها از طرحهای رنگی روشن استفاده میکنند، این قضیه کاملا توی چشم است. خبر خوب این است که میتوانید با یک نوار مشکی در امتداد بخش بالای نمایشگر این بریدگی را بپوشانید.
البته توجه کنید از نمایشگر یک گوشی میانرده داریم صحبت میکنیم. با این حال میزان روشنایی نمایشگر این گوشی از 400 نیت عبور کرد و در حالت حداکثر به 468 نیت رسید که بهترین آماری که برای یک گوشی با این قیمت وجود دارد نیست ولی به قدری است که میتوانید محتوای نمایشگر را در محیط بیرون به خوبی ببینید. البته در زیر نور مستقیم خورشید محتوا به خوبی دیده نمیشوند.
از نظر تولید رنگ، پیشنهاد میکنیم از منوی کالیبراسیون نمایشگر حالت Standard را انتخاب کنید چون رنگها را دقیقتر پردازش میکند. حالت خودکار میانگین DeltaE برابر با 5 و حداکثر 10.1 را به دست آورد در صورتی که در حال استاندارد این مقادیر به ترتیب به 0.9 و 2 کاهش پیدا کرد که واقعا امتیازی عالی است. البته در زمان استفاده از این حالت حداکثر میزان روشنایی صفحه نمایش به 415 نیت کاهش پیدا میکند.
به هنگام استفاده از حالت پیشفرض خوانا بودن محتوای نمایشگر در روز روشن رضایتبخش است و امتیاز این گوشی در جدول نسبت کنتراست به نور خورشید ما پشت سر گوشیهای Huawei P20 Lite و Motorola One قرار میگیرد.
عمر باتری گوشی Xiaomi Mi 8 Lite
این گوشی باتری غیرقابل تعویض 3350 میلیآمپر ساعتی دارد ولی با توجه به استفاده از چیپست اسنپدراگون 660، به نظر ما عمر باتری آنقدر شگفتانگیز نیست.
به هر حال، اسنپدراگون 660 دارای هشت هسته کریو 260 است، بنابراین خبری از هستههای صرفهجو در مصرف انرژی نیست. در این چیپست مصرف بیشتر باتری فدای عملکرد بالاتر گوشی شده است. با این حال، اعدادی که در بحث مکالمه با گوشی و زمان انتظار به دست آورد قابل احترام هستند. تنها آمار این گوشی در بحث گردش در وب جلوی مانع این میشود یک امتیاز کلی بهتر به دست آید.
Mi 8 Lite نسبت به رقبا در رتبههای پایینتری قرار میگیرد ولی باید توجه داشته باشید تنها تعداد کمی از رقبا از چیپست قدرتمندی مانند اسنپدراگون 660 استفاده میکنند. نتایجی که برای این گوشی به دست آمد مشابه با آمار Mi A2 بود که احتمالا شباهت زیاد سختافزاری در این قضیه دخیل است.
در جعبه فروش این گوشی خبری از شارژر سریع نیست ولی اگر یک شارژر خوب بخرید در عرض 30 دقیقه شارژ این گوشی از 0 به 52 درصد میرسد.
بلندگو Xiaomi Mi 8 Lite
در پایین این گوشی شاهد استفاده از یک اسپیکر هستیم که صدای واقعا بلندی دارد و براساس برگه امتیاز ما امتیاز بسیار خوبی میگیرد. یقینا چنین حجم صدایی زمانی که گوشیتان در محیطهای شلوغ زنگ میخورد به کمکتان خواهد آمد.
کیفیت صدا گوشی Xiaomi Mi 8 Lite
گوشی Mi 8 Lite شیائومی در تست کیفیت صدای زمان اتصال به یک آمپلی فایر فعال خارجی عملکری بینظیر با خروجی صدای بسیار بلند و کاملا دقیق داشت. در حقیقت جزو گوشیهای هوشمندی محسوب شد که بیشترین حجم صدا را داشتند و تحسین ما را برانگیخت.
استفاده از هدفون کمی حجم صدا را کاهش داد ولی باز هم بالا باقی ماند. افت کیفیت صدای شکل گرفته اندکی بالاتر از سطح متوسط بود و اوجگیری قابل توجهی در تداخل استریو دیده شد به همراه شکلگیری مقداری اعوجاج اینتر مدلاسیون و لرزش پاسخ فرکانسی. با این حال باز هم با گوشی با کیفیت صدای بسیار خوب روبرو هستیم.
رابط کاربری گوشی شیائومی می 8 لایت
این گوشی مجهز به سیستمعامل اندروید 8.1 اورئو و رابط کاربری شیائومی یعنی MIUI 9.6 است که چند قابلیت بیشتر نسبت به نسخه معمولی اندروید دارد. اگر طرفدار MIUI هستید یقینا راهی برای کنار آمدن با آن پیدا میکنید. اما اگر تا حالا با لانچرها و یا نسخه خام اندروید کار کردهاید، ممکن است در منوی تنظیمات این رابط کاربری گم شوید.
مانند سایر نسخههای MIUI صفحه اصلی را چندین صفحه هوم تشکیل میدهد که تمامی اپلیکیشنهای نصب شده و سیستمی در آنها قرار میگیرند. متاسفانه گزینهای برای ظاهرسازی کشوی اپلیکیشنی وجود ندارد. سوایپ (کشیدن دست روی صفحه نمایش) به سمت راست بخشی به اسم App Vault را ظاهر میکند که عملا صفحهای است که در آن اپلیکیشنهایی که بیشتر از همه استفاده میشوند قرار میگیرند با اپلیکیشنهای همیشگی شیائومی مانند Mi Notes، تقویم و غیره. فعلا این صفحه را تنها در نسخه چینی این رام میتوان غیرفعال کرد.
سوایپ از صفحه هوم به سمت پایین سایهبان نوتیفیکیشن را ظاهر میکند که آیکون ویجیتهای سریع در آن دیده میشود. شما میتوانید طبق سلیقه خود آنها را مرتب کنید، ولی چند وقتی است ظاهر کلی آنها ثابت مانده است. در هر ردیف 4 ویجت قرار گرفته است و در این بخش میانبری به منوی تنظیمات و یک اسلایدر برای تنظیم میزان روشنایی صفحه نمایش را مشاهده میکنید. شیائومی ژستهای حرکتی را نیز در این گوشی قرار داده است تا از هر جای صفحه که به سمت پایین سوایپ میکنید، این سایبان ظاهر خواهد شد.
در نتیجه کار با یک دست با این گوشی سادهتر میشود که برای یک نمایشگر بزرگ دارای نسبت تصویر 19:9 الزامی است.
قابلیت باز کردن گوشی با اسکن چهره وجود ندارد و بنابراین در بخش امنیتی تنها حسگر اثرانگشت را داریم. این را باید یک فرصت از دست رفته دانست چون در منوی صفحه نمایش گزینهای دیده میشود که با فعالسازی آن به دنبال برداشتن گوشی نمایشگر روشن میشود، ترکیب آن میتوانست با قابلیت اسکن چهره عالی از کار در آید.
این گوشی دارای اپلیکیشنی به اسم Security است. این اپ گوشی را از نظر وجود بدافزار اسکن میکند، مدیریت لیست سیاه شما را بر عهده دارد، استفاده از اینترنت گوشی را مدیریت یا محدود میکند، رفتار باتری را تحت کنترل میگیرد و مقداری از فضای رم را آزاد میکند. همچنین میتواند مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده شما را مدیریت کند و به شما اجازه میدهد برای اپلیکیشنهایی که انتخاب میکنید میزان مصرف باتری را مشخص کنید.
بحث باتری که پیش آمد باید بگوییم در منوی تنظیمات بخشی برای آن در نظر گرفته شده است ولی چیز غیرمعمولی در آن دیده نمیشود جز این که میتوانید میزان مصرف باتری هر اپلیکیشن را پیگیری و حالت صرفهجویی در مصرف باتری را فعال کنید و میزان مصرف باتری را از زمان آخرین مرتبهای که گوشی شارژ کامل بوده است را ببینید. منویی به اسم Smart scenes توجه ما را به خود جلب کرد. تنها گزینه موجود در آن «حالت غیرتعاملی» نام دارد که هر زمان که MIUI متوجه میشود خیلی وقت است از گوشی خود استفاده نمیکنید، بلوتوث، جیپیاس و سایر ارتباطات را به همراه اپلیکیشنها در پس زمینه میبندند و حتی نوتیفیکیشنها را غیرفعال میکند.
ویژگی به اسم «فضای ثانویه» قابلیت جالب دیگری است که به شما اجازه میدهد به عنوان مثال برای کار خود یک حساب جداگانه به وجود آورید. شما میتوانید آن را با اثرانگشت یا یک رمز عبور قفل کنید. گزینه اپلیکیشنهای دوتایی (dual apps) عملا به همین شکل است ولی تنها برای بعضی از اپلیکیشنها جواب میدهد نه کل سیستم.
به نظر ما منویی تحت عنوان «تمام صفحه» قابل توجه اکثر کاربران خواهد بود چون گزینهای در اختیار کاربر برای مخفیسازی بریدگی نمایشگر و مهمتر از همه، انتخاب از بین مسیریابی استاندارد توسط دکمههای روی نمایشگر و مسیریابی با ژستهای حرکتی، قرار میدهد. میتوانیم بگوییم ژستهای حرکتی رابط کاربری این گوشی به خوبی ژستهای حرکتی iOS اپل است.
اگر به بخش آموزشی این گوشی سر بزنید به راحتی با این ژستها آشنا میشوید.
اگر از سمت پایین گوشی به سمت بالا سوایپ کنید انگار دکمه هوم را فشار دادهاید ولی اگر در میانه راه دست خود را نگه دارید، منوی اپلیکیشنهایی که اخیرا باز شدهاند را فعال میکنید. سوایپ از طرف چپ به راست یا برعکس باعث برگشتن به عقب میشود
یک ویژگی قابل توجه ولی با این حال آشنا امکان تقسیم صفحه نمایش به دو نیم است که در منوی آخرین اپلیکیشنهای باز شده دیده میشود.
شیائومی یک سری اپلیکیشن اختصاصی خود مانند گالری، هواشناسی، Mi Drop، فایل منیجر، Mi Notes و غیره را در پوشهای به اسم «Tools» قرار داده است.
بنچمارکها
Mi 8 Lite از نظر مقایسه عملکرد و کارآمدی با Mi 8 SE کمی امتیاز پایینتری میگیرد چون از چیپست اندکی قدیمیتر اسنپدراگون 660 استفاده میکند. این چیپست یک پردازنده هشت هستهای کریو 260 با چهار هسته با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز و 4 هسته با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز دارد.
شهرت این چیپست در مقایسه با دیگر اعضای کلاس خود عملکرد بیشتر است ولی به عنوان مثال کارآمدی مصرف انرژی اسنپدراگون 636 یا حتی اسنپدراگون 710 را ندارد که براساس فناوری 10 نانومتری ساخته شدهاند.
در طول انجام تستهای بنچمارک ما شاهد هرگونه بیش از حد داغ کردن گوشی یا خفه کردن عملکرد پردازنده حتی بعد از چند تست سنگین نبودیم. همان عملکردی مشاهده میشود که از یک گوشی اسنپدراگونی 660 انتظار میرود. عکسهای زیر به خوبی این قضیه را نشان میدهد.
دوربین دوگانه معمولی با یک سنسور عمقسنج
خبری از دوربینهای متفاوت در پنل پشتی نیست بنابراین انتظار لنزهای تلهفوتو، اولترا واید یا سیاه و سفید را نداشته باشید، بلکه Mi 8 Lite از یک دوربین معمولی 12 مگاپیکسلی با گشادگی دریچه دیافراگم F/1.9 و اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر به همراه فناوری فوکوس خودکار تشخیص فازی دو پیکسلی بهره میبرد. به کمک این دوربین یک سنسور 5 مگاپیکسلی اما تنها برای سنجش عمق آمده است.
اگر این دوربینها برایتان آشنا هستند علت استفاده از آنها در Mi 8 SE است، در نتیجه باید کیفیت عکسهای مشابهی را انتظار داشته باشیم، مگر اینکه شیائومی در بخش نرمافزاری دوربین تغییراتی به وجود آورده باشد. متاسفانه سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر وجود ندارد.
جنبه خوب ماجرا وجود گزینههای کافی در منوی دوربین است. استفاده از آنها نسبتا ساده هم است. سوایپ به سمت چپ و راست باعث ظاهرسازی حالتهای عکاسی میشود در حالی که در نوار بالا تنظیمات بیشتری مانند خاموش و روشن کردن حالت عکاسی HDR، حالت Al Camera، افکت زیباییسازی چهره برای تصاویر پرتره و گزینهای برای استفاده از فیلترها قرار دارد. علاوه بر این، استفاده از حالت عکاسی حرفهای باعث میشود کنترل تنظیمات دوربین را به دست بگیرید.
ورود به منوی تنظیمات گزینههای بیشتری در اختیار شما میگذارد. به عنوان مثال، میتوانید از اثرانگشت یا دکمه تنظیم صدا به عنوان شاتر دوربین و هم چنین تنظیم کیفیت ویدئو استفاده کنید.
کیفیت تصویر شیائومی می 8 لایت
همان طور که اشاره شد، Mi 8 Lite در مقایسه با همتای گرانقیمتتر خود یعنی Mi 8 SE سختافزار دوربین مشابهی دارد. در نتیجه نمیتوانیم انتظار عکسهای عالی را داشته باشیم ولی کیفیت تصاویر برای یک فرد معمولی که قصد استفاده از آن را در رسانههای اجتماعی دارد خوب است. تا زمانی که نور به اندازه کافی باشد، شاهد عملکرد خوبی از دوربین هستیم.
کمبود دامنه دینامیک اولین چیزی است که متوجه میشویم، بنابراین استفاده از حالت عکاسی HDR اندکی آن را جبران میکند. ولی حالت Auto HDR نامتناقض است چون اکثر مواقعی که باید این حالت نقش خود را نشان دهد چیزی از آن ندیدیم و باید به صورت دستی آن را فعال میکردیم.
اگر زیادی با این قضیه مشکل دارید میتوانید از هوش مصنوعی دوربین کمک بگیرید. طبق تجربه ما الگوریتم هوش مصنوعی میتواند به این قضیه کمک شایانی کند. استفاده از آن به همراه حالت HDR نتیجه بسیار خوبی به همراه آورد اما زیاد به استفاده از آن در مواقعی که نیاز به HDR نیست تکیه نکنید.
هوش مصنوعی دوربین این گوشی به توانمندی قابلیت مشابه در بعضی از پرچمدارها نیست ولی باز هم موارد ساده مانند شناخت ابر، گلها، چمنزار، درختها و ساختمانها را به خوبی انجام میدهد. تنها مشکل ما با آن بیش از حد اشباعسازی رنگها بود ولی از نظر اکثر افراد برای رسانههای اجتماعی مناسب است.
در رابطه با عکاسی در شب با این دوربین باید بگوییم عکسهایی با کیفیت مشابه دیگر گوشیهای میانرده میگیرد ولی برای گرفتن عکسها خوب به تقلا میافتد. پارازیت بیشتر دیده میشود و نبود سیستم OIS قضیه را حتی بدتر میکند، بنابراین بهتر است دستتان نلرزد. پیشنهاد ما برای عکاسی در شب فعالسازی قابلیت هوش مصنوعی است که تا حدی به کاهش پارازیت کمک میکند.
عکاسی پرتره می 8 لایت
تصاویر پرتره بگیر نگیر داشتند. بعضی از آنها واقعا خوب بودند یعنی زمانی که پسزمینه شلوغ یا خاص نبود، ولی سایرین چنگی به دل نمیزدند. علاوه بر این، ما تفاوت بارزی در استفاده کردن یا نکردن از فیلتر زیباییسازی و هوش مصنوعی ندیدم. انگاری حالت زیباییسازی همیشه فعال بود.
در شرایطی که سطح نورپردازی چالشبرانگیز است، پیشنهاد میکنیم از حالت عکاسی معمولی استفاده کنید و تصاویر زیر به خوبی این قضیه را نشان میدهند.
دوربین جلو می 8 لایت شیائومی
Mi 8 Lite با آن که دوربین عقب مشابه با Mi 8 SE دارد، اما ماجرا برای دوربین جلو متفاوت است. رزولوشن آن بیشتر بوده (24 مگاپیکسل در مقابل 20 مگاپیکسل) و شیائومی میگوید از سنسور IMX 576 سونی با پیکسلهای بزرگتر به اندازه 1.8 میکرومتر استفاده کرده است. بنابراین انتظار داریم عملکرد بهتری را مشاهده کنیم. اما این ماژول هم چنان فوکوس ثابت است و تصاویر سلفی به آن مقداری که باید شارپ نیستند. برای رسیدن به سطح بهینه شارپ بودن، باید گوشی را واقعا به چهره خود نزدیک کنید، نزیکتر از طول معمول بازو.
شدت این قضیه در حالت عکاسی پرتره کمتر است.
کیفیت فیلمبرداری Mi 8 Lite شیائومی
Mi 8 Lite فیلمهایی با حداکثر کیفیت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه میگیرد ولی میتوانید برای عکاسی با کیفیت فول اچدی از بین نرخهای 30 یا 60 بر فریم بر ثانیه انتخاب کنید. حالت عکاسی با کیفیت اچدی و نرخ 120 فریم بر ثانیه و ویدئوهای اچدی اسلوموشن با نرخ 240 فریم بر ثانیه نیز وجود دارد ولی نمیتوانیم بگوییم نتایج انتخاب آنها خوب است.
قابلیت خوب دیگری که به این گوشی اضافه شده است سیستم لرزشگیر الکترونیکی تصویر است که در اختیار فیلمبرداری با کیفیت فول اچدی و 4K قرار میگیرد ولی در حالت 4K نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. بدون شک کیفیتهای بهتری دیدهایم. مشکل اصلی که ما با کیفیت ویدئو داشتیم نبود کنتراست و مقدار قابل توجه پارازیت در بعضی از بخشهای تصویر بود. اما از سوی دیگر شارپ بودن و روانی فیلم واقعا خوب بود.
----------
رقبا
در بازاری که از گوشیهای میانرده اشباع شده است، محصولاتی با قیمت مشابه زیادی دیده میشود ولی تنها از نظر عملکرد چند عدد از آنها میتوانند Mi 8 Lite را به چالش بکشد. اکثر گوشیهای دارای این قیمت از چیپست ضعیفتر اسنپدراگون 636 یا حتی سری 625 استفاده میکنند.
چند جایگزینی که در نگاه اول میتوانیم برای این گوشی در نظر بگیریم دیگر محصولات شیائومی یعنی Mi 8 SE و Mi A2 هستند. بدون شک Mi 8 SE اندکی قیمت بیشتری دارد ولی به شکل قابل توجهی قویتر است و از چیپست اسنپدراگون 710، نمایشگر عالی سوپر آمولد استفاده میکند که از هر نظر از پنلهای نمایش السیدی بهتر است و عمر باتری بیشتری هم دارد. کیفیت دوربین نیز در حد همین گوشی است. تنها نکته منفی اندکی ابعاد کمتر نمایشگر است.
در سوی دیگر Mi A2 دیده میشود که به علت قیمت نسبتا کمتر و شرکت در طرح Android Go از همان ابتدا به سادگی قابل پیشنهاد است و تقریبا سختافزار مشابهی دارد. کیفیت تصویر در نمایشگر این گوشی مطابق با مدل لایت است و عمر باتری مشابهی دارد و از همان چیپست اسنپدراگون 660 استفاده میکند.
برای رقبایی خارج از قلمروی شیائومی میتوانیم به گوشی آخر سامسونگ با دوربین سه گانه یعنی Galaxy A7 (2018) اشاره کنیم. قیمت آن اندکی بیشتر است ولی عمر باتری عالی دارد و از یک نمایشگر فوقالعاده زیبای بدون بریدگی سوپر آمولد استفاده میکند که بزرگتر هم است. اما باید با کیفیت نه چندان جالب دوربین و عملکرد به طور کلی بدتر چیپست اگزینوس 7885 سر کنید.
گوشی دیگری که در این فهرست قرار میگیرد گوشی کاملا جدید Motorola One با عمر باتری بیشتر، رابط کاربری اندروید سادهتر است اما نمایشگر دارای دقت 720 در 1520 پیکسل آن و چیپست اسنپدراگون 625 توی ذوق میزنند.
اما اگر به دنبال نمایشگر بزرگ واقعا هستید چرا Honor 8X را در نظر نمیگیرید؟ یک نمایشگر بزرگ 6.5 اینچی با امتیاز عالی در بخش باتری دارد ولی از نظر عملکرد چیپست کرین 710 آن قابل مقایسه با محصول شیائومی نیست.
گوشی Nokia 7 Plus هم به نظر انتخاب خوبی است ولی باید پول بیشتری دهید و بابت آن یک نمایشگر به مراتب روشنتر، عمر باتری طولانیتر، همان چیپست اسنپدراگون 660 و یک دوربین تلهفوتو خوب با قابلیت زوم 2X در اختیار خواهید داشت. کیفیت کلی تصویر نیز نسبتا خوب است. علاوه بر این محصول نوکیا آپدیتهای اندروید را سریعتر دریافت میکند.
در پایان این فهرست به Honor Play میرسیم که قیمتی مشابه با Nokia 7 دارد ولی از نسل قبلی چیپست پرچمدار هوآوی یعنی کرین 970 بهره میبرد و تنها مزیت این گوشی به این جا ختم نمیشود. بلکه تصاویر واقعا خوبی میگیرد، نمایشگر بزرگی دارد و به خوبی از باتری 3750 میلیآمپر ساعتی خود استفاده میکند.
------------------------------------------------------------------------
بررسی و خریدگوشی هوآوی آنر 8 ایکس
بررسی و خرید گوشی هوآوی انر پلی
-----------------------------------------------------------------------
رای نهایی
اگر دقت کرده باشید دستگاههای زیادی با قیمتی مشابه با محصول شیائومی وجود ندارند که بتوانند از نظر عملکرد در سطح Mi 8 Lite قرار گیرند، و آنهایی هم که قرار میگیرند اندکی قیمت بالاتری دارند.
یقینا Mi 8 Lite محصول کاملی نیست. بعضی از جنبههای مختلف آن برای بهتر شدن جا دارد مانند عمر باتری، ولی ما باید کیفیت ساخت عالی و تجربه به طور کلی خوب دوربین آن را نادیده نگیریم. اکثر مشکلات مربوط به دوربین را یک کاربر معمولی میتواند نبیند یا آنها را حتی با اندکی تغییر تنظیمات دوربین رفع کرد. بدون شک استفاده از حالت عکاسی دستی با تنظیمات فراوانی که دارد به این قضیه کمک خواهد کرد.
اما عکاسی پرتره را چیزی جز ارائه یک آپدیت از سوی شیائومی نمیتواند بهتر کند. با این حال باز هم تجربه خوبی به همراه میآورد.
نبود درگاه 3.5 میلیمتری هدفون عامل دیگری است که میتواند برخی از مشتریان را فراری دهد، به خصوص چون اکثر مستقیم هم چنان از آن استفاده میکنند. از طرفی اگر طرفدار رابط کاربری MIUI هستید، بخش مملو از امکانات نرمافزاری این گوشی را باید تحسین کنید. گزینههای زیادی در آن به چشم میخورد و شیائومی سابقه خوبی در ارائه آپدیتهای اندروید، چه در گذشته چه حال، دارد.
مزایا:
- کیفیت ساخت عالی با پنل پشتی شیشهای و حواشی فلزی آلومینیومی.
- نمایشگر به طور کلی خوب با روشنایی اندکی بیشتر از سطح متوسط و تولید عالی رنگها در حالت استاندارد صفحه نمایش.
- دوربین خوب با نقصهای جزئی.
- کیفیت صدای بالای اسپیکر و خروجی صدای عالی.
- امکانات فراوان در رابط کاربری MIUI.
معایب:
- از جنبه ارگونومیک استفاده از این گوشی برای کاربران با دستان کوچک مشکل است.
- نبود درگاه 3.5 میلیمتر هدفون.
- کیفیت باتری میتوانست بهتر باشد.
- سیستم لرزشگیر الکترونیکی تصویر در فیلمبرداری با کیفیت 4K عملکرد خوبی ندارد، حالت عکاسی Auto HDR نیاز به بهبود دارد و تصاویر پرتره تا حد زیادی به یک شکل نیستند.
آیا این گوشی ارزش خریداری را دارد؟ بدون شک بله. اما باز هم پیشنهاد میکنیم گوشیهای Mi 8 SE یا Nokia 7 Plus را در نظر بگیرید چون به نظر میرسد بابت پول بیشتری که پرداخت میکنید امکانات بیشتری در اختیار خواهید داشت.
سلام نسخه ی 4 / 64 موجودی دارین ؟ قیمتش چقدر میشه ؟
دوربین mi 8 lite بهتره با دوربین redme note 7 که دوربینش 48 هست ؟
از نظر دوربین به ترتیب کدوم یک از گوشی های زیر مناسب تره ؟ huawei y9 یا honor 8x یا honor 10 lite یا mi 8 lite یا redme note 7پاسخ مدیر:با سلام
قیمت نسخه 4/64 موجود ایران 2815000 هزار تومان.
مقایسه دوربین ها و مدل هایی که عرض کردین رو در نقد و بررسی های محصولات میتونین مشاهده کنین
محصولات مشابه