گوشی هواوی Mate 20 نسخه 6/128
گوشی موبایل Huawei Mate 20
دوربین : 20 مگاپیکسل ، اندازه صفحه نمایش : 6.53 اینچ ، 6 گیگ Ram ، حافظه داخلی 128 گیگابایت ، نسل اینترنت : 4G
این مدل تمام شده است
ضمانت اصالت کالا
گارانتی اصالت کالا و سه روز مهلت تست
هزینه های جانبی
بهترین قیمت بازار بدون هزینه اضافی
تحویل محصول
تحویل سفارشی 35 الی 55 روزه
پرداخت امن
با درگاه پرداخت آنلاین بانک ملت
بررسی و نقد گوشی هوآوی میت 20
"از همه جهت عالی اما تحت سایه مدل Pro زندگی میکند"
هوآوی هر زمان مدلهای پرچمدار خود را تحت سری گوشیهای میت و P وارد بازار میکند معمولا یک مدل استاندارد و یک مدل Pro (حرفهای) برای آنها در نظر میگیرد. مدل حرفهای در خود ویژگیهای جدیدی دارد که فراتر از فناوری روز هستند و آینده را در نظر میگیرند. به نحوی که میبینیم گوشی Mate Pro به یک حسگر زیر نمایشگر و یک حسگر سنجش عمق میدان در دوربین جلو مجهز است. اما در سوی دیگر ماجرا مدل استاندارد این گوشی است که همسو با جریان روز فناوری حرکت میکند، بنابراین اغلب اوقات با قرارگیری زیر سایه برادر بزرگتر و حرفهای خود دیده نمیشود.
اما این گفتهها به این معنا نیست که با گوشی خوبی همراه نیستیم. به نظر ما از گوشی Huawei Mate 20 از بسیاری جهات حتی از Mate 20 Pro بهتر است. بعدا دقیقتر به این موضوع رسیدگی میکنیم، اما به طور کلی گوشی میت 20 یک دستگاه فوقالعاده است. یکی از بهترین دوربینهای مجهز به لنزهای مورد تایید لایکا، یک نمایشگر زیبای السیدی و طراحی شیک و بیهمتایی دارد.
گوشی موبایل هوآوی میت 20 نسخه 6/64
قیمت گوشی هوآوی Huawei Mate 20 Pro نسخه 6/128
ویژگیهای اصلی گوشی میت 20 هوآوی
- چیپست کرین 980، پردازنده دو هستهای کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.6 گیگاهرتز، پردازنده دو هستهای کورتکس A76 با سرعت 1.9 گیگاهرتز، پردازنده چهار هستهای کورتکس A55 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز
- پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP10
- نمایشگر: 6.53 اینچ، دقت 1080 در 2244 پیکسل، تراکم پیکسلی 381 پیکسل در هر اینچ، پنل نمایش السیدی مجهز به فناوری IPS
- بدنه: با ابعاد 158.2 در 77.2 در 8.3 میلیمتر، وزن 188 گرم
- دوربین: سیستم دوربین سه گانه در عقب تشکیل شده از سه سنسور 12 مگاپیکسل، 16 مگاپیکسل و 8 مگاپیکسل، دوربین جلو 24 مگاپیکسل
- ضبط ویدئوها با کیفیت 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 60 فریم در ثانیه، ویدئوهای گرفته شده با دوربین جلو با کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه
- زاویه بازشدگی دیافراگم f/1.8 + f/2.2 + f/2.4
- ویژگیهای دوربین: لنزهای سه گانه تشکیل شده از لنزهای معمولی، زاویه باز و تله فوتو، دوربینهای مورد تایید لایکا، فلاش الایدی دوتایی دو رنگی
- رم: 6 گیگابایت
- حافظه داخلی: 128 گیگابایت، پشتیبانی از کارت حافظه خارجی تا حداکثر 256 گیگابایت
- باتری: با ظرفیت 4000 میلیآمپر ساعت
- سیستمعامل: اندروید 9، رابط کاربری EMUI 9
طراحی گوشی هوآوی میت 20
همانطور که در بالا اشاره کردیم، گوشی میت 20 دستگاهی است که مطابق جریان روز پیش میرود بدون این که تغییرات قابل توجهی در طراحی به وجود آورد. ولی منظور ما تا حد زیادی اشاره به موقعیت حسگر اثرانگشت است که در پنل پشتی گوشی واقع شده است.
پنل پشتی گوشی Mate 20 براق است، حتی با آن که برخلاف برادر Pro خود از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند. اما نکته جالب پنل پشتی طراحی همراه با بافتی است که دارد. مدل تحت بررسی ما به رنگ آبی است ولی در مدل سبز رنگ نیز این طراحی بافتدار به چشم میخورد. در سایر رنگها پنل پشتی معمولی و یک دست شیشه است. زمانی که به پشت گوشی دست میکشید به سختی متوجه بافت آن میشوید اما باعث میشود گوشی به شکل محکمی در دست جا بگیرد و احتمال لیز خوردن آن کم شود.
علاوه بر این به نظر ما باعث میشود گوشی شیکتر شود چون خطوط اریبی در امتداد پنل شیشهای کشیده شدهاند.
اما بار دیگر باید از هوآوی انتقاد کنیم که چرا با وجود پنل شیشهای پشتی این گوشی از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند. امکان پشتیبانی از این فناوری در دستگاههای فلزی وجود ندارد و به همین دلیل شرکتها به استفاده از شیشه رو آوردند، اما شیشه از طرفی شکستنیتر است. حداقل با وجود شارژ بیسیم، آسیبپذیری بیشتر بدنه این گوشی توجیح میشد. بدون آن، شما فقط یک دستگاه زیبا را آسیبپذیر کردهاید. Mate 20 Pro اولین پرچمدار شرکت هوآوی است که از پروتکل شارژ Qi پشتیبانی میکند، بنابراین به نظر ما خیلی زود شاهد استفاده از آن در دستگاههای بیشتری خواهیم بود.
در بالای حسگر اثرانگشت یک محفظه مربعی شکل پیدا میکنید که محل قرارگیری سه لنز دوربین و یک فلاش است. طراحی محفظه دوربین هوآوی در سالهای اخیر با نظرات مختلفی روبرو شده است، ولی به نظر ما این شرکت میخواهد از این یکی همیشه استفاده کند و فکر میکنیم باید هم همین کار را انجام دهد. طراحی محفظه این دوربین شیک است و به زودی نام هوآوی را تداعی میکند.
این دستگاه از یک قالب فلزی استفاده میکند که در آن درگاه 3.5 میلیمتری هدفون برخلاف دیگر دستگاههای ممتاز هوآوی حفظ شده است. در پایین، پورت یواسبی تایپ C و یک توری اسپیکر دیده میشود که با آن که کوچک است ولی کیفیت صدا اگر با انگشت خود آن را بپوشانید، تحت تاثیر قرار نمیگیرد. به نظر میرسد این توری نقش افزایش حجم صدایی را دارد که از اسپیکر جلویی دستگاه خارج میشود.
در سمت راست دکمه خاموش و روشن کردن گوشی و تنظیم حجم صدا قرار گرفتهاند. در سمت چپ شیار سیمکارت را داریم که از اسلات سیمکارت دوم میتوان هم چنین برای کارت حافظه خارجی استفاده کرد.
در نهایت در نمای جلو نمایشگر تقریبا لبه به لبه دیده میشود. برخلاف مدل حرفهای، میت 20 یک بریدگی قطرهای شکل دارد که اندکی به نسبت بریدگی بزرگتر مدل پرو زیباتر است، چون اندازه آن کوچکتر است. با آن که حواشی کناری بسیار کوچک هستند، حواشی بالا و پایین گوشی اندکی بزرگتر هستند ولی این اختلاف خیلی کم دیده میشود. اما باید اشاره کنیم حواشی کناری این گوشی در تمامی جوانح یکنواخت نیست.
نمایشگر گوشی هوآوی میت 20
گوشی میت 20 هوآوی دارای یک نمایشگر السیدی 6.53 اینچی با دقت 2244 در 1080 پیکسل و نسبت تصویر 18.7:9 است.
چند چیز باعث میشود نمایشگر میت 20 با مدل حرفهای متفاوت باشد. به عنوان مثال، دقت مدل پرو 1440p با نسبت تصویر 19.5:9 است و نوع نمایشگر آمولد است، در حالی که در مدل استاندارد از پنل السیدی استفاده شده است. السیدیها یا نمایشگرهای کریستال مایع، به طور کلی مجهز به فناوری نور پشتی هستند در حالی که پنلهای نمایش اولد، پیکسلها میتوانند خاموش شوند و در نتیجه در زمان خاموش شدن صفحه نمایش با یک سطح کاملا یک دست مشکی روبرو هستیم. پنلهای اولد هم چنین رنگهای شفافتری دارند و در نتیجه بهتر هستند.
اما اولدهای بد و السیدیهای خوب هم داریم و در این گوشی هوآوی یکی از بهترین السیدیها استفاده شده است. در حقیقت، تا زمانی که آن را مستقیما با نمایشگر گوشی Mate 20 Pro مقایسه نکنید متوجه نمیشوید که این پنل السیدی است نه آمولد. زمانی که نمایشگر به رنگ مشکی ولی هم چنان روشن است، شما به سختی میتوانید محل پایان یافتن صفحه نمایش و محل شروع حواشی نمایشگر را متوجه شوید که نشان از کیفیت این پنل دارد.
تفاوت دیگر نمایشگر این دو گوشی بریدگی نمایشگر است. در مدل پرو با بریدگی وسیعی روبرو هستیم، مانند چیزی که در گوشی iPhone Xs میبینیم ولی نمایشگر میت 20 دارای یک بریدگی قطرهای شکل است که کوچکتر و به مراتب زیباتر است.
امتیاز کلی ما به نمایشگر گوشی میت 20 یک امتیاز عالی است. شما تفاوتی بین دقت فول اچدی و 1440p متوجه نمیشوبد و با السیدی با کیفیت بالا و رنگهای شفاف و دقیق سر و کار دارید.
دوربین گوشی هوآوی میت 20
بدون شک در مورد دوربین گوشی Mate 20 هوآوی شنیدهاید. ولی اشتباه میکنید چون تمام صحبتی که شده است در مورد دوربین گوشی Mate 20 Pro است، دوربینی که عشق عکاسان شده است و بدون شک هم شایستگی لازم را با توجه به استفاده لنزهای 40 مگاپیکسلی و قابلیت زوم بدون افت کیفیت دارد.
متاسفانه، تمام اینها به دوربین گوشی میت 20 آسیب زده است، چون دوربین این گوشی فوقالعاده است. دوربین رنگی این گوشی 12 مگاپیکسلی است یعنی خبری از قابلیت زوم بدون افت کیفیت نیست. اما یک لنز تله فوتو هشت مگاپیکسلی استفاده شده است که دارای زوم اپتیکال است ولی بیشتر از زوم 2x با افت کیفیت روبرو میشوید.
تغییر مهم دیگری که هوآوی در دوربین گوشی خود ایجاد کرده است اضافه کردن لنزهای زاویه باز برای یک زوم 0.6x است. در مدلهای قبلی، هوآوی از لنزهای رنگی استاندارد و لنزهای تک رنگ استفاده کرده بود. زمانی که گوشی P20 Pro به عنوان اولین گوشی این شرکت مجهز به سیستم دوربین سهگانه عرضه شد، یک سنسور رنگی استاندارد، یک سنسور با قدرت زوم 3x و یک سنسور تک رنگ داشت. حال، لنزهای تک رنگ جای خود را به لنزهای زاویه باز دادهاند.
چند سالی است که دوربینهای دوگانه در بازار وجود دارند ولی لنز دوم همیشه عملکردی مشابه با لنز رنگی نداشته است. شرکتهای سامسونگ و اپل از لنزهای با زوم 2x استفاده میکنند، در حالی که الجی همیشه از لنز زاویه باز استفاده میکند. در دوربینهای سهگانه، شما دیگر مجبور به انتخاب نیستید. در گوشی جدید LG V40 ThinQ شاهد این تغییرات بودیم.
حال به ویژگیهای دوربین این گوشی میرسیم. قابل توجهترین ویژگی هوشمصنوعی دوربین است که باعث تعجب است در هر دو مدل تحت بررسی ما (Mate 20 و Mate 20 Pro) به صورت پیشفرض خاموش بود. این قابلیت از یک واحد پردازش عصبی تخصصی در تراشه کرین 980 استفاده میکند تا تصمیم بگیرد دوربین دارد به چه چیزی نگاه میکند و تنظیمات را براساس آن تغییر دهد.
به طور کلی ویژگی خوبی است، اما بعضی از جنبههای آن آزاردهنده میتواند باشد. مثلا زمانی که خودتان نمیخواهید دوربین به صورت خودکار سعی میکند وارد حالت عکاسی پرتره شود. شما به راحتی میتوانید تنظیمات خودکار را غیرفعال و به صورت پیشفرض عکاسی کنید ولی گاهی اوقات دوربین سعی میکند آن را دوباره فعال کند. تنظیمات دیگری که زمانی که نمیخواهید آزاردهنده میشود حالت عکاسی در شب است.
قبل از توضیح بیشتر، اجازه دهید به حالت عکاسی در شب این گوشی بپردازیم که یکی از عالی ترین ویژگیهایی است که تا حالا دیدهایم. به قدری این ویژگی خوب است که بعضی از شرکتها مانند گوگل با ارائه قابلیت Night Sight قصد تقلید از آن را دارند. عملکرد آن به این شکل است که شاتر را تا حداکثر 4 ثانیه باز نگه میدارد تا اجازه دهد نور بیشتری وارد لنز شود ولی خبری از لرزش نیست، بنابراین اصلا مشخص نیست عکس با سرعت بسیار آهسته شاتر گرفته شده است. این قابلیت باعث روشنسازی تصویر میشود.
حالت عکاسی در شب تنها برای شب نیست. زمانی که منبع نوری پشت سوژه قرار دارد، یعنی سوژه تاریک به نظر میرسد، نیز عمل میکند. استفاده از این حالت باعث میشود سوژه نورانی شود.
مانند حالت عکاسی پرتره، حالت عکاسی در شب یکی از تنظیمات اختصاصی دوربین این گوشی است، مگر این که قابلیت AI camera سعی در فعالسازی آن داشته باشد. اگر شما از آن استفاده نمیکنید، یقینا قصد آن را نداشتهاید. پس معنی ندارد گوشی سعی کند خودکار آن را فعال سازد.
باید بگوییم که این قابلیت همچنین قابل استفاده به هنگام عکاسی با لنزهای دوم و سوم است که در P20 Pro به این صورت نبود.
ویژگی آخر دیگری که باید به آن اشاره کنیم aperture mode است که از یک زاویه بازشدگی بیشتر دیافراگم برای ایجاد عمق میدان بیشتر استفاده میکند. تقریبا مشابه با حالت عکاسی پرتره ولی برای چیزهایی که انسان نیستند. حتی شاید از آن هم بهتر عمل میکند.
قیمت میت 20 پرو هوآوی نسخه 8/128
عملکرد گوشی هوآوی میت 20
گوشی هوآوی میت 20 مجهز به چیپست کرین 980 ساخت هوآوی و 4 هسته پردازنده کورتکس A76 و 4 هسته پردازنده کورتکس A55 است. دو هسته از پردازنده کورتکس A76 سرعت کلاک 2.6 گیگاهرتز و دو هسته دیگر سرعت کلاک 1.92 گیگاهرتز دارند، در حالی که سرعت کلاک پردازنده کورتکس A55 برابر با 1.8 گیگاهرتز است.
تمامی این صحبتها به معنای این است که با مفهوم جدیدی از فناوری big.LITTLE روبرو هستیم. تفکر این فناوری استفاده از هستههای بزرگ برای وظایفی است که نیاز به قدرت بیشتری دارند، در حالی که هستههای با قدرت کمتر و صرفهجوتر در مصرف قدرت پردازنده برای کارهای سبکتر استفاده میشود. این وظایف سبکتر مواردی مانند همگامسازی نوتیفیکیشنها در پسزمینه هستند، بنابراین با آن که چنین کارهایی رخ میدهد ولی پردازنده از باتری زیاد استفاده نمیکند.
چیپست کرین 980 در واقع سه سطح از این نوع بهینهسازی را دارد. این پردازنده از یک واحد پردازش عصبی اختصاصی (NPU) استفاده میکند. علاوه بر نقشی که این واحد بر قابلیتهای دوربین دارد که در بالا به آن اشاره کردیم، به عمر باتری بزرگ 4000 میلیآمپرساعتی این گوشی نیز کمک میکند. هدف از لحاظ کردن این واحد عصبی این بوده است که نحوه استفاده کاربر از گوشی را یاد بگیرد و براساس آن بهینهسازی را انجام دهد.
البته، تمام اینها معنایی برای کاربر نهایی ندارد. در حقیقت با یک گوشی هوشمند پرچمدار روبرو هستیم و باید در راستای نام خود عمل کند. با آن که تراشه کرین 980 در بنچمارکها از اسنپدراگون 845 شرکت کوالکام بالاتر قرار میگیرد، ولی عامل اصلی که بین این دو فرق میگذارد NPU و ویژگیهایی است که به دنبال خود فعال میکند.
برای بنچمارکها ابتدا نگاهی به Geekbench 4 میاندازیم که قدرت پردازنده را محک میزند.
همانطور که تصویر نشان میدهد، پردازنده امتیازهای واقعا خوبی به دست میآورد. امتیاز گوشی Pixel 3 XL در تست تک هسته 2347 و در تست چند هسته 8371 است. بدون شک هسته A12 Bionic گوشی iPhone Xs Max تمامی رقبا را کنار میزند و در تست تک هسته امتیاز 4798 و در تست چند هسته امتیاز عالی 10731 را به دست میآورد.
انتخاب مدل Pro یا انتخاب نکردن آن ?
چند مرتبه در طول نقد اشاره کردیم که واقعا بین گوشیهای Mate 20 و Mate 20 Pro تفاوتهای بسیار اندکی وجود دارد. هر دو عالی هستند تفاوتهای اصلی این دو گوشی به صورت زیر است:
- دوربین: Mate 20 Pro از یک دوربین اصلی 40 مگاپیکسلی بهره میبرند و لنزهای زاویه باز آن 20 مگاپیکسلی است.
- حسگر اثرانگشت: در مدل استاندارد محل قرارگیری آن پشت گوشی بوده ولی در مدل حرفهای زیر نمایشگر واقع شده است. مدل پرو همچنین حسگر عمقسنجی را در بریدگی نمایشگر خود دارد تا شناخت چهره صحیحتر صورت گیرد.
- بریدگی نمایشگر: Mate 20 Pro یک بریدگی بزرگتر دارد که علت آن وجود حسگرهای عمقسنجی است.
- نمایشگر: با آن که گوشی میت 20 پنل نمایش السیدی زیبایی دارد ولی مدل پرو از یک نمایشگر آمولد 6.39 اینچی استفاده میکند و لبههای آن خمیده هستند.
- فناوری شارژ بیسیم: میت 20 پرو نه تنها از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی میکند بلکه میتوانید از آن برای شارژ گوشیهای هوشمند دیگر نیز استفاده کنید ولی Mate 20 چنین امکانی را ندارد.
- باتری: هر دو دستگاه باتریهای بزرگی دارند ولی در مدل استاندارد ظرفیت آن 4000 میلیآمپر ساعت و در مدل پرو 4200 میلیآمپر ساعت است.
نتیجهگیری
تا الان باید متوجه شده باشید گوشی Huawei Mate 20 واقعا بینظیر است ولی واقعا کسی متوجه آن نمیشود چون تحت سایه گوشی به مراتب بهتری به اسم Huawei Mate 20 Pro قرار گرفته است.
اما میت 20 گوشی جذاب، با نمایشگری زیبا، دوربینی شگفتانگیز و عمر باتری عالی است.
تنها شکایتی که از این گوشی میتوان داشت عدم پشتیبانی از فناوری شارژ بیسیم است و دلیلی ندارد از یک پنل پشتی شیشهای استفاده کنید زمانی که این فناوری به کار گرفته نشده است.



محصولات مشابه