گوشی Xiaomi PocoPhone F1
گوشی شیائومی پکوفون F1 نسخه گلوبال
حافظه داخلی 64 و رم اجرایی 6 گیگابایتی / صفحه نمایش 6.18 اینچ با رزولوشن 2246×1080 پیکسلی / باتری 4000 میلی آمپری / تراشه گرافیکی آدرنو 630
رجیستری به عهده مشتری
این مدل تمام شده است
ضمانت اصالت کالا
گارانتی اصالت کالا و سه روز مهلت تست
هزینه های جانبی
بهترین قیمت بازار بدون هزینه اضافی
تحویل محصول
تحویل سفارشی 35 الی 55 روزه
پرداخت امن
با درگاه پرداخت آنلاین بانک ملت
اخباری که از سوی شرکت شیائومی شنیده میشود نسبتا قابل پیشبینی هستند اما معرفی یک زیر برند جدید اقدام سورپرایز کنندهای بود. ظاهرا اقدامی است که براساس تجربه بازاریابی انجام شده است یعنی عرضه محصولی با ویژگیهای پرچمدار ولی با قیمت ارزان. به نظرتان آشنا است؟ بدون شک نام شرکت وانپلاس در ذهنتان تداعی میشود ولی مطمئن نیستیم که گوشی جدید شرکت پوکوفون یعنی Pocophone F1 مسیر مشابهی را در پیش خواهد گرفت یا نه. پوکوفون هنوز فقط یک برند است و یک شرکت جداگانه محسوب نمیشود و باید از فرامین شیائومی پیروی و از منابع آن استفاده کند.
جدا از حس آشنا انگاری که به وجود آمده است، وانپلاس تواناییهای خود را در طول سالها ثابت کرده است و باید منتظر درخشش پوکوفون باشیم.
شیائومی واقعا از معنایی که در اسم شرکتهای خود قرار داده است لذت میبرد شیائومی یا Mi به زبان چینی به معنای ارزن (برنج کوچک) است در حالی که پوکوفون در زبان اسپانیایی به معنای گوشی کوچک است. چون آنها با اندک شروع میکنند و رویای بزرگی دارند.
به هر حال، گوشی Pocophone F1 تنها وعدههای بزرگ نمیدهد. بلکه برعکس، با نگاه به برگه مشخصات فنی آن متوجه میشویم قدرت کافی دارد تا مفهوم کلی ردههای متوسط و بالای بازار را تغییر دهد. ولی امیدواریم این استراتژی حداقل یکی دو نسل ادامه پیدا کند.
Pocophone F1 یک نمایشگر بدون حاشیه و بریدگی دارد. بریدگی این نمایشگر خانه یک دوربین مادون قرمز و یک نوردهنده مادون قرمز برای شناسایی چهره و باز کردن گوشی از حالت قفل است و یک دوربین 20 مگاپیکسلی سلفی هم دیده میشود. در قلب این گوشی از آخرین چیپست کوآلکام یعنی اسنپدراگون 845 به همراه یک سیستم خنککننده مایع استفاده شده است. علاوه بر این در عقب شاهد استفاده از سیستم دوربین دوگانه با پیکسلهای بزرگ و لنزهای روشن هستیم و باتری بزرگ 4000 میلیآمپر ساعتی باید شارژ باتری را به مدت طولانی نگه دارد.
ویژگیهای اصلی گوشی Pocophone F1
- بدنه: چارچوب پلاستیکی، پنل پشتی پلاستیکی یا کولار، شیشه محافظ گوریلا گلس در جلو.
- نمایشگر: 6.18 اینچ، السیدی با فناوری IPS، دقت فول اچدی (2246 در 1080 پیکسل)، نسبت تصویر، 18.7:9، تراکم پیکسلی 403 پیکسل در هر اینچ.
- دوربین عقب: 12 مگاپیکسلی، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.9، نوع سنسور 2.55/1 اینچی، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتری، سیستم تشخیص فازی فوکوس خودکار پیکسل دوتایی، دوربین دوم 5 مگاپیکسلی در نقش سنسور عمقسنج. امکان ضبط ویدئوهای با کیفیت 2160 پیکسل با نرخ 30 فریم بر ثانیه.
- دوربین جلو: 20 مگاپیکسلی، اندازه پیکسل 0.9 میکرومتر، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه.
- سیستمعامل: ا ندروید 8.1 اورئو، رابط کاربری MIUI 9.5 برای رام سفارشی پوکو، آپدیت MIUI در راه است.
- چیپست: اسنپدراگون 845 شرکت کوآلکام به همراه فناوری خنککننده مایع، پردازنده هشت هستهای (4 هسته کریو 385 طلایی با سرعت کلاک 2.8 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 385 نقرهای با سرعت کلاک 1.7 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی آدرنو 630.
- حافظه: 6 یا 8 گیگابایت رم، حافظه داخلی 64 یا 128 یا 256 گیگابایت به همراه پشتیبانی از درگاه میکرو اسدی (هیبریدی) با حداکثر ظرفیت 256 گیگابایت.
- باتری: 4000 میلیآمپر، لیتیوم پتاسیومی، ساعت با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع Quick Charge 3.0 کوآلکام.
- پشتیبانی از شبکههای ارتباطی و اتصالات: دو سیمکارت، پشتیبانی از شبکه LTE-A، Cat.16/13 (سرعت تئوری 1 گیگابیت در ثانیه برای دانلود و 150 مگابیت در ثانیه برای آپلود)، پورت یواسبی تایپ C، استاندارد Wi-Fi a/b/g/n/ac، سیستم مسیریابی جیپساس دو باند، بلوتوث 5.0، رادیو افام
- حسگر اثرانگشت در عقب، اسپیکرهای استریو، تشخیص چهره توسط دوربین مادون قرمز، درگاه 3.5 میلیمتری هدفون
شیائومی تاکید کرده است که برند پوکوفون فعالیت خود را به صورت مستقل در آینده شروع خواهد کرد ولی تا مدتی شاهد رد پای شیائومی روی فعالیتهای این شرکت خواهیم بود، تا افراد به طور کامل به یاد آورند این زیر برند تحت حمایت و خدمات شیائومی شکل گرفت و موفق شد.
فعالیت مستقل پوکوفون به آنها اجازه خواهد داد تا آپدیتها را سریعتر عرضه کنند. این شرکت قول داده است در ماه اول پس از عرضه گوشی خود نسخه سفارشی رابط کاربری MIUI 10 را تحت عنوان پوکو عرضه کنند. ارائه آپدیت اندروید 9.0 را در عرض سه ماه پس از ورود گوشی به بازار دادهاند و بعد از آن سایر آپدیتها نیز منظم ارائه خواهند شد.
در نهایت، استقلال همچنین به تیم مدیریتی پوکوفون کمک خواهد کرد که محصولات خود را در خارج بازارهایی که شیائومی از قدیم در آنها فعال است بفروشند. البته توجه به بازار هند همچنان شدید خواهد بود.
اجازه دهید حال به نقد کامل این گوشی بپردازیم و با جعبه فروش آن شروع میکنیم.
محتویات جعبه فروش گوشی Pocophone F1
این گوشی در یک جعبه شیک مشکی و زرد رنگ قرار گرفته است. داخل این جعبه یک شارژر سریع 18 واتی سازگار با فناوری شارژ سریع QC3.0 و یک کابل سفید رنگ یواسبی تایپ C پیدا خواهید کرد.
علاوه بر آن یک قاب سیلیکونی شفاف هم در محفظه زرد کاغذی دیده میشود.
طراحی گوشی پوکوفون اف وان شیائومی
به طور کلی بدنه Pocophone F1 از پلاستیک ساخته شده است. اما شیائومی توانسته است به این گوشی ظاهر شیکی دهد. برای افرادی که به دنبال یک ظاهر شیکتر هستند مدلی تحت عنوان Armored Edition وجود دارد که در پنل پشتی آن از کولار (فیبر مصنوعی بسیار محکم و سبک که در ساختن روپوش ضدگلوله و بدنهی قایق و هواپیما کاربرد دارد) استفاده شده است. مدل تحت بررسی ما همین نسخه است.
بین این مدل و مدل استاندارد تنها ماده استفاده شده در پنل پشتی فرق دارد. سایر موارد یکسان است یعنی پنل جلو و حتی سختافزار داخلی.
نمیتوان متوجه این قضیه نشد که این گوشی از نظر ظاهری شبیه به آیفون X اپل است ولی شیائومی ادعا میکند که ظاهر این گوشی به Mi 8 خود این شرکت رفته است.
بدون توجه به الهاماتی که تیم طراحی شیائومی گرفته است، اکثر نمای جلو را نمایشگر 6.18 با حواشی ریز و یک بریدگی بزرگ مانند گوشی اپل (همان بریدگی مشهور) پوشانده است که در آن سیستم مربوط به فناوری پیشرفته اسکن چهره، بلندگوی مکالماتی که نقش اسپیکر را هم دارد، دوربین سلفی و چند سنسور دیده میشود. کل پنل جلو را شیشه محافظ گوریلا گلس پوشانده است.
برخلاف بعضی از شرکتها که از بریدگی به علت کاهش حواشی اطراف نمایشگر و افزایش پیکسلها استفاده میکنند، شرکت پوکوفون مانند چیزی که در گوشی Mi 8 میبینیم، از آن برای جا دادن نوردهنده مادون قرمز (در سمت چپ بلندگوی مکالماتی) و دوربین مادون قرمز (در منتهی علیه سمت چپ) برای افزایش امنیت قابلیت Face Unlock این گوشی استفاده کرده است.
از نظر امنیتی در سطح نسخه اکسپلورر Mi 8 شیائومی آیفون ایکس نبوده ولی به سادگی دوربینهای سلفی که این ویژگی را دارند هم نیست. به همین دلیل است که این بریدگی در آیفون و آخرین پرچمدار شیائومی این قدر بزرگ است.
باید همین ابتدا آشکارا بگوییم که Pocophone F1 پرچمدار است و ظاهری شبیه به آن دارد. اجازه دهید فراموش نکنیم پوکوفون قصد دارد با حفظ قیمت پایین این گوشی بهترین سرعت و تجربه کاربری را ارائه دهد و بهای آن را با کیفیت ساخت پلاستیکی داده است.
چارچوب این گوشی نیز از پلاستیک ساخته شده است ولی ظاهر مات زیبایی دارد که باعث میشود به شکل محکمی نیز در دست جا گیرد. باید بگوییم کل بدنه این گوشی محکم و ضخیم است و در نگاه اول به اشتباه فکر میکنید فلزی است.
پنل پشتی به طور کلی از کولار ساخته شده است. برخلاف نقشی که در جلیقهای ضد گلوله دارد، در این جا جلوی گلوله را نمیگیرد ولی نسبت به خراش خیلی مقاوم است و یکی از محکمترین پنلهایی است که در حال حاضر میتوانید از آن لذت ببرید. فیبر سنتزی پنل پشتی نسبت به حرارت نیز مقاوم است، اگر به نظرتان باید یک ویژگی مهم برای گوشیهای هوشمند باشد.
لمس کولار حس نرمی خوبی به شما میدهد و باعث میشود به بهترین شکل ممکن گوشی در دست شما قرار گیرد.
مدل معمولی محصول پوکوفون دارای پنل پشتی پلاستیکی مات ولی باز هم نرم و محکم است و به خوبی در دست جا میگیرد ولی راحتتر خراش میافتد.
سیستم دوربین دوگانه به شکل عمودی در عقب قرار گرفته است که دوربین اصلی هماند سنسور 12 مگاپیکسلی است که در Mi 8 با پیکسلهای بزرگ و لنزهای روشنش دیدهایم اما دوربین دوم فقط یک سنسور 5 مگاپیکسلی برای سنجش عمق و نه چیز دیگر است. یک فلاش الایدی دو رنگی نیز در اطراف آنها به چشم میخورد.
از حسگر اثرانگشت این گوشی که درست زیر دوربین عقب است لذت بردیم. کمی تو رفته است اما پیدا کردن آن با لمس بسیار راحت انجام میشود. سطح آن دارای یک درخشندگی آینه مانند است و باعث میشود حس ممتاز بودن گوشی بالا برود با وجود این که به راحتی اثر انگشت را به خود جذب میکند و لک میافتد.
نبود چیزی در این گوشی حس نمیشود، پورت صوتی 3.5 میلیمتری، یک پورت یواسبی تایپ C و حتی درگاه میکرو اسدی را مشاهده میکنیم، البته باید از سیمکارت دوم یا میکرو اسدی یکی را انتخاب کنید. یک چراغ نوتیفیکیشن تنها به رنگ سفید هم زیر نمایشگر قرار گرفته است.
Pocophone F1 گوشی با اسپیکرهای استریو است، یکی از آنها بلندگوی مکالماتی بوده و دیگری در قسمت پایین گوشی قرار گرفته است. بنابراین اگر فکر میکنید پایین بودن قیمت باید به بهای حذف خیلی چیزها تمام میشده است، اشتباه میکنید. شیائومی به نوعی راهی پیدا کرده است تا همه چیز را حتی اسپیکرها را با بهترین کیفیت ارائه دهد که در ادامه به آن میرسیم.
گوشی پیکوفون مانند Mi 8 بزرگ اما یک میلیمتر ضخیمتر و 5 گرم سنگینتر با وزن 180 گرم است. وزن و ضخامت بیشتر احتمالا به علت باتری بزرگتر است و مشکلی با آن نداریم.
در دست گرفتن پوکوفون F1 بعد از این همه گوشی هوشمند تمام شیشهای تجربه دلنشینی بود. در دست کاملا امن حس میشد، لمس آن لذت خاصی داشت و ظاهر زیبایی دارد. بنابراین، با آن که به زیبایی آیفون X یا گلکسی اس 9 نیست اما با توجه به قیمت و سختافزاری که دارد توجه خیلیها را به خود جلب میکند.
نمایشگر گوشی Xiaomi PocoPhone F1
شیائومی دوست ندارد برای نمایشگر گوشیهای خود پنل نمایشی با دقت 1440p را استفاده کند و حتی Mi 8 یک پنل نمایش با دقت فول اچدی دارد، بنابراین جای تعجب ندارد در پوکوفون هم این قضیه رعایت شده است. ابعاد آن 6.18 اینچ با نسبت تصویر 18.7:9 (در نتیجه دقت 2246 در 1080 پیکسل) و تراکم پیکسلی در حدود 403 پیکسل در هر اینچ است.
اما برخلاف Mi 8 که پنل نمایش اولد دارد، این گوشی از یک پنل نمایش معمولی السیدی با فناوری IPS استفاده میکند.
نمایشگر Pocophone F1 عملکردی واقعا عالی در تست نمایشگر ما برجا گذاشت و توانست به حداکثر میزان روشنایی 461 نیت دست پیدا کند. ترکیب آن با رنگهای واقعا مشکی عمیق باعث میشود این گوشی به کنتراست عالی 1500:1 دست پیدا کند، همان چیزی که شیائومی در کنفراس مطبوعاتی خود قول داده بود. حداقل میزان روشنایی 2.5 نیت است تا مهر تایید دیگری برای این عملکرد عالی محسوب شود.
Poco F1 در تست خوانا بودن محتویات نمایشگر در نور خورشید امتیاز خوبی از خود بر جا گذاشت که برای یک پنل السیدی قابل قبول است. در دنیای واقعی به خوبی استفاده از این پنل در فضای بیرون و محیط روشن وجود دارد. فقط آن را مستقیما به سمت نور خورشید نگیرید چون در این شرایط به سختی میتوان محتوا را دید.
اگر برایتان مهم است تولید رنگ میتواند بسیار دقیق صورت گیرد. در حالت «Standard contrast» نمایشگر، میانگین DeltaE برابر با 0.9 و به نسبت تمامی حالتها دقیقترین رنگهای سفید را میبینیم. به صورت پیشفرض نمایشگر این گوشی از حالت «Automatic contrast» استفاده میکند که میانگین DeltaE آن برابر با 5.0 یعنی یک مقدار قابل قبول است ولی تمامی رنگهای آبی در این حالت غلظت بیشتری دارند.
عمر باتری گوشی Xiaomi PocoPhone F1
Pocophone F1 مجهز به یک باتری بزرگ 4000 میلیآمپر ساعتی با ظرفیتی مشابه در تعدادی از گوشیهای ردمی نوت و Mi Max شیائومی است. به همراه این گوشی یک شارژر سریع 18 واتی سازگار با فناوری شارژ سریع QC3.0 ارائه شده است با وجود آن که به شکل چشمگیری سریع نیست. در عرض نیم ساعت باتری این گوشی 35 درصد شارژ شد.
در تست باتری ما پوکوفون F1 به امتیاز عالی 94 رسید. این به معنای نمایشی عالی در تمامی بخشهای پخش ویدئو، تماس تلفنی، گردش در وب و حتی عملکرد در حالت انتظار است.
بلندگو گوشی پوکوفون اف وان
سری گوشیهای Mi 8 شیائومی ممکن است اسپیکرهای استریو نداشته باشند ولی پوکوفون F1 چنین موهبتی را دارد. بسیار شبیه به سیستم اسپیکرهای استریویی است که در تعدادی از گوشیهای هوآوی دیدهایم یعنی بلندگوی مکالماتی نقش اسپیکر دوم را دارد و یکی اول در انتهای گوشی واقعی شده است.
در تستهای ما خروجی صدای این گوشی واقعا بلند بود و امتیازی عالی به دست آورد. موزیک را با کیفیت عالی پخش کرد و خروجی صدا شفاف و تمیز حتی زمانی بود که صدا را به بالاترین حد خود افزایش دادیم.
کیفیت صدا گوشی پوکوفون اف 1
این گوشی خروجی صدای دقیقی در زمان اتصال به یک آمپلی فایر فعال خارجی داشت و حجم صدای آن بالاتر از سطح متوسط بود.
استفاده از هدفون اندکی از حجم صدا کاست و آن را به پایینتر از سطح میانگین رساند و در همین حین مقدار متوسطی تداخل استریو و اندکی اعوجاج اینترمدولاسیون شکل گرفت.
رابط کاربری MIUI 9 برای پوکو با اندروید 8.1، آپدیت در راه است
گوشی پوکوفون دارای سیستمعامل اندروید 8.1 اورئو است. با توجه به این که صاحب این گوشی شیائومی است از یک رابط کاربری کاملا سفارشی به اسم MIUI و نسخه 9.6 آن بهره میبرد ولی در این گوشی اسم آن به MIUI برای پوکو تغییر یافته است. این تفاوت به واسطه وجود یک تم پیشفرض جدید به اسم پوکو است که لانچر Nova را به شما یادآوری میکند به همراه سرعت سریعتر تصاویر پویا در رابط کاربری و باز شدن اپلیکیشنها نسبت به نسخه معمولی MIUI. الزاما معنای این صحبتها این است که این گوشی به نسبت دیگر گوشیهای شیائومی از یک رابط کاربری تمیزتر و بیشتر شبیه به نسخه خام اندروید استفاده میکند. اما این تنها در مورد ظاهر است و تمامی ویژگیهای اختصاصی رابط کاربری MIUI هم چنان حفظ شده است.
MIUI 10 در راه است و شیائومی قول داده است طی چند ماه آینده آپدیت اندروید 9.0 را عرضه کند.
نقد رابط کاربری این گوشی را با مسیریابی در آن شروع میکنیم. یک منوی نمایش تمام صفحه وجود دارد که در آن میتوانید گزینههای برای مسیریابی با ژستهای حرکتی را مشاهده کنید. میتوانید نوار مسیریابی را با چند ژست حرکتی عوض کنید یعنی اگر از سمت پایین گوشی به سمت بالا سوایپ (دست خود را روی صفحه بکشید) کنید انگار دکمه هوم را فشار دادهاید ولی اگر در میانه راه دست خود را نگه دارید، task switcher را فعال میکنید. سوایپ از طرف چپ به راست یا برعکس باعث برگشتن به عقب میشود.
داخل بریدگی نمایشگر سیستم Face ID شیائومی است که از یک منبع نوردهنده مادون قرمز و دوربینی برای شناخت چهره استفاده میکند برخلاف گوشیهای معمولی که از دوربین سلفی برای این کار استفاده میکنند.
این قابلیت بسیار سریع چهره کاربر را شناسایی میکند و تنها در محیطهای تاریک اندکی سرعت آن کم میشود. علاوه بر این به نسبت دیگر تدابیر امنیتی، امنتر است چون برای از حالت قفل خارج کردن گوشی یک چشم شما حداقل باید باز باشد.
البته باید بگوییم این دوربین از فناوری نقشهنگاری سهبعدی چهره مشابه با آیفون X که در مدل Mi 8 Explorer میبینیم پشتیبانی نمیکند. در هر صورت باید بگوییم که شناسایی چهره فوقالعاده سریع انجام میشود و تنها سرعت آن در محیطهای تاریک اندکی کم میشود. علاوه بر این، تا حدی به نسبت دیگر تدابیر امنیتی امنیت آن بیشتر است چون حداقل یک چشم شما برای از حالت قفل خارج ساختن گوشی باید باز باشد.
اما خود شیائومی هشدار میدهد امنیت آن به مانند شناسایی اثر انگشت نیست. حسگر اثرانگشت در پشت گوشی قرار گرفته و سریع است و تقریبا فوری گوشی را از حالت قفل خارج میکند.
در رابط کاربری MIUI به صورت پیشفرض خبری از کشوی اپلیکیشنی نیست اما تم پیشفرض پوکو برای MIUI چنین چیزی دارد.
چند صفحه هوم پیشفرض در این گوشی با تم پوکو برای MIUI دیده میشود. ساعت در صفحه اول به همراه چند میانبر قرار دارد. یک صفحه تحت عنوان Quick Card، آخرین صفحه، وجود دارد. این صفحه بسیار مشابه با صفحه Today در iOS است. در آن جا کارتهای مختلف با اطلاعات مناسب دیده میشود یعنی آخرین اپلیکیشنهای باز شده، گامشمار، یادداشتها، رویدادهای تقویم، اطلاعات هوا، علاقهمندیها و موارد دیگر. شما میتوانید چیزهایی که آن جا نشان داده میشوند را تغییر دهید یا به طور کامل آن را غیرفعال کنید.
در task switcher اپلیکیشنها به شکل تصاویر بندانگشتی نشان داده میشوند ولی یک کلید اضافه برای حالت تقسیم صفحه نمایش دیده میشود. MIUI 9 از همان ابتدا با ویژگی جدید تقسیم صفحه نمایش به کاربر اجازه میدهد چند کار همزمان با هم انجام دهد. او میتواند دو اپلیکیشن را در کنار هم باز کند. تمامی اپلیکیشنهای پایه گوشی از این ویژگی پشتیبانی میکنند و خوشبختانه تمامی اپلیکیشنهای شخص ثالث هم قادر به استفاده از این حالت هستند.
در رابط کاربری پوکو برای MIUI از تمها پشتیبانی میشود و شما میتوانید از فروشگاه تم ظاهر پیشفرض MIUI را انتخاب کنید.
این گوشی دارای یک اپلیکیشن به اسم Security است. این اپ گوشی را از نظر وجود بدافزار اسکن میکند، مدیریت لیست سیاه شما را بر عهده دارد، استفاده از اینترنت گوشی را مدیریت یا محدود میکند، رفتار باتری را تحت کنترل میگیرد و مقداری از فضای رم را آزاد میکند. همچنین میتواند مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده شما را مدیریت کند و به شما اجازه میدهد برای اپلیکیشنهایی که انتخاب میکنید میزان مصرف باتری را مشخص کنید.
MIUI دارای اپلیکیشنهای اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر است. اپلیکیشن رادیو افام نیز به چشم میخورد.
عملکرد و بنچمارکها
یکی از مهمترین اهداف شرکت پوکوفون رسیدن به شعار «استاد سرعت» (چیزی شبیه به شعار «قاتل پرچمدار» شرکت وانپلاس) است و بهترین راه برای ثابت کردن آن استفاده از بهترین چیپست شرکت کوآلکام در گوشی با این قیمت است که حتی از وانپلاس 6 هم قیمت کمتری دارد. به همراه استفاده از چیپست اسنپدراگون 845 شش یا هشت گیگابایت رم هم بسته به نیاز شما (و البته پولتان) دیده میشود.
استفاده از این چیپست آسان است ولی استفاده خوب از آن به همان میزان راحت نیست. گوشیهای متعددی وجود دارند که به منظور جلوگیری از بیش از حد داغ شدن قطعات داخلی سطح عملکرد پردازنده و سختافزار گوشی را پایین میآورند. اما استاد سرعت باید یک فکری برای این قضیه کرده باشد، درست است؟
به نظر میرسد شیائومی واقعا چنین هدفی را داشته است چون از یک سیستم خنککننده پیشرفته مایع برای Poco F1 استفاده کرده است. یک محفظه بخار با یک لوله مسی ضخیم وجود دارد که در امتداد سطح اکثر چیپهای داخل F1 عبور میکند. زمانی که پردازنده داغ میشود، مایع داخل محفظه بخار میشود و به سمت انتهای خنکتر لوله میرود و در آنجا دوباره به حالت مایع در میاید و گرمای پردازنده را طی این فرایند انتقال میدهد.
با این روش دما حرارت تحت کنترل قرار میگیرد و باعث میشود گوشی عملکرد قابل قبولی از خود بر جا بگذارد. بنابراین ممکن است گوشی پوکوفون ارزان باشد ولی در خود هویت یک پرچمدار را به خوبی دارد و آن را نشان میدهد.
با این حال، حدس میزنیم که شیائومی چاره زیادی هم نداشته است چون این گوشی تمام پلاستیکی است و حتی یک بدنه فلزی که کمک به پخش گرما کند ندارد. بنابراین سیستم خنککننده لوله مسی داخل این گوشی یک گزینه اجباری بوده است.
حال به نتایج بنچمارکها میرسیم. در تست تک هسته پردازنده، امتیاز این گوشی مطابق با سایر رقبای دارای این چیپست است. هسته کریو 385 جزو بهترینهایی است که در حال حاضر در بازار به چشم میخورد و تنها هسته Mongoose M3 سسامسونگ و Monsoon اپل از آن بهتر هستند.
در تست چند هسته پردازنده بار دیگر Poco F1 امتیازی مشابه با دوستان خود به دست آورد.
پردازنده گرافیکی آدرنو 630 مانند پردازنده این گوشی جزو بهترین GPU موبایل فعلی است و همه چیز را بدون تلاش زیاد و بینقص در نمایشگرهای فول اچدی یا حتی 1440p به راحتی پردازش و مدیریت میکند.
بنچمارک ترکیبی Antutu جزو تستهای محبوب برای ارزیابی عملکرد کلی یک گوشی است و در تست ما امتیاز Pocophone F1 مشابه با امتیاز گوشی وانپلاس 6 و جزو بهترینها است.
باید بگوییم تنها باید عالی بودن Pocophone F1 را تحسین کنید چون عملکردی قابل توجه و بدون تناقض از خود بر جا گذاشت. رابط کاربری MIUI در این گوشی به خوبی بهینه شده است. بنچمارکها بدون تاثیر گذاشتن روی سرعت گوشی به راحتی انجام شدند.
Poco F1 مجهز به سریعترین چیپست فعلی است، روان و بدون تاخیر کار میکند، رابط کاربری آن سریع است و خبری از بیش از حد داغ شدن نیست. باید به شیائومی واقعا تبریک گفت!
پوکو در عقب دو دوربین دارد، جز این هم انتظار نمیرفت
پرچمداری نمیتوانید پیدا کنید که دوربین دوگانه در عقب نداشته باشد یا سه گانه یا به زودی چهار گانه. طبیعتا پوکوفون F1 هم دو دوربین دارد، دوربین اصلی همان چیزی است که در Mi 8 دیده بودیم و دوربین دوم یک سنسور 5 مگاپیکسلی تنها برای سنجش عمق است.
دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی است، از سنسور IMX363 سونی استفاده میکند، پیکسلهایی با اندازه 1.4 میکرومتر و فناوری تشخیص فازی فوکوس ثابت پیکسل دوتایی دارد. گشادگی دریچه دیافراگم لنزها f/1.9 است. اما خبری از سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر نیست.
در نهایت برای تکمیل سیستم دوربین از دو فلاش الایدی استفاده شده است.
حالات عکاسی مختلف دوربین در کنار هم قرار گرفتهاند و با سوایپ به سمت چپ یا راست میتوانید از بین آنها انتخاب کنید. متاسفانه سوایپ به سمت بالا یا پایین باعث تغییر دوربین به دوربین جلو یا عقب نمیشود، چون برای این کار دکمهای در نظر گرفته شده است. یک دکمه کوچک باعث میشود بین دوربین اصلی و تله فوتو جابجا شوید. گزینههایی برای استفاده از حالات مختلف فلاش، HDR و هوش مصنوعی به همراه چند فیلتر دیده میشود و یک میانبر هم برای بخش تنظیمات در نظر گرفته شده است.
یک حالت عکاسی با تنظیمات دستی دوربین هم وجود دارد که شما میتوانید در آن تنظیمات دوربین از جمله تعادل سفید (تنظیمات از پیش مشخص شده و دمای نور)، سرعت شاتر (1000/1 تا 32 ثانیه) و ایزو (100 تا 1600) را تغییر دهید. حتی میتوانید خودتان فوکوس را مشخص کنید (در واحدهای 1 تا 100 بین فوکوس بینهایت و از نمای نزدیک).
کیفیت تصویر گوشی شیائومی پوکوفون اف 1
تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی در روز عالی، شارپ و با جزئیات کامل هستند، تقریبا خبری از پارازیت نیست و کنتراست بینظیر است. رنگها دقیق و زنده هستند. دامنه دینامیک چیزی جز بهترین نیست و ما هرگز مجبور به استفاده از حالت عکاسی HDR نشدیم. حالت عکاسی HDR خودکار حتی در اکثر صحنهها فعال نشد، در مقایسه با دیگر گوشیها نیاز به آن زیاد نبود!
درست مانند گوشی Mi 8، دوربین این گوشی دارای قابلیت هوش مصنوعی است ولی برخلاف آن گوشی، هوش مصنوعی در F1 رنگها را بیش از حد اشباع نمیسازد یا کنتراست را بدون این که نیاز باشد افزایش نمیدهد. در حقیقت، ما نتوانستیم تفاوت چندانی بین عکسهای گرفته شده با روشن و خاموش بودن این قابلیت مشاهده کنیم.
تحت موارد بسیار اندکی که حالت عکاسی HDR خودکار فعال میشود یا شما آن را روشن میکنید، تصویری شکل میگیرد که جزئیات به مناطق روشن برگردانده شده و در سایهها بیشتر شده است.
تصاویر گرفته شده در تاریکی اندکی مایوسکننده هستند، بسته به این که حالت Auto HDR را فعال کرده باشید یا نه تصاویر نرم یا شارپ ولی مملو از پارازیت خواهید داشت.
زمان روشن بود این حالت در شب، همیشه عکس با این حالت گرفته میشود. متاسفانه، از الگوریتم شدید کاهش پارازیت استفاده میشود که جزئیات ریز را از بین میبرد. میتوانید ببینید در تصویر چه خبر است ولی زمانی که به داخل زوم میکنید نباید انتظار جزئیات زیادی را داشته باشید.
تصاویر معمولی که بدون استفاده از حالت HDR گرفته میشود پر از پارازیت ولی شارپتر و با جزئیات ریز بیشتر هستند. شدیدا توصیه میکنیم برای عکاسی در محیطهای کم نور گزینه Auto HDR را غیرفعال کنید.
گاهی اوقات به علت نبود سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر، عکسهای محوی گرفته میشود ولی به ندرت شاهد چنین چیزی بودیم. لنز دارای عدد اف 9/1 در شب روشن است و جبران نبود این سیستم را میکند، گرچه نبود آن چیزی است که باعث میشود پوکوفون در شب تصاویر عالی نگیرد، برخلاف Mi 8 که چنین کاری را انجام میداد.
حالت عکاسی پرتره پوکوفون اف 1
Pocophone F1 از ترکیب دو دوربین در عکاسی پرتره استفاده میکند. عملکرد آن برای گرفتن تصاویر پرتره در شرایط نوری خوب عالی است.
تصاویر دوستداشتنی با اشکال تقریبا دقیق و افکتهای محو کردن تصویر ظاهر شدند. گاهی اوقات جزئیات اشتباهی محو میشد مانند مو یا بخشهایی از چهره، اما علت آن احتمالا شلوغی صحنه بوده است. بهتر است در عکاسی پرتره با این گوشی پسزمینه شلوغ نباشد و محیط روشن باشد در غیر این صورت تصاویری محو و مملو از پارازیت به وجود خواهد آمد.
دوربین سلفی گوشی شیائومی پوکوفون اف 1
دوربین جلو Pocophone F1یک سنسور 20 مگاپیکسلی با زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.0 و فوکوس ثابت است، یعنی همانی که در Mi 8 شیائومی استفاده شده بود. در تبلیغات اندازه پیکسل 1.8 میکرومتر ذکر شده است اما نباید گول آن را بخورید. زمانی که نور به اندازه کافی و خوب است، تصاویر گرفته شده فوقالعاده عالی هستند و رنگ پوست به خوبی نشان داده شده است.
این دوربین میتواند تصاویر سلفی با محو کردن پسزمینه بگیرد و با وجود تنها استفاده از یک دوربین در این زمینه باز هم عملکرد خوبی نشان میدهد.
دوربین فیلمبرداری گوشی Xiaomi PocoPhone F1
گوشی پوکوفون F1 میتواند همانند با هر پرچمدار واقعی دیگری فیلمهایی با حداکثر کیفیت 4k بگیرد. اکثر آنها امکان فیلمبرداری با این کیفیت با نرخ 60 فریم بر ثانیه را دارند ولی گوشی پوکو فقط با نرخ 30 فریم بر ثانیه با این کیفیت فیلم میگیرد. در حقیقت خبری از ضبط ویدئوهای فول اچدی با نرخ 60 فریم بر ثانیه نیست و آنها هم به 30 فریم محدود شدهاند
بیتریت ویدئو برای کیفیت 4K فقط 42 مگابیت بر ثانیه و برای ویدئوهای فول اچدی 20 مگابیت بر ثانیه و کیفیت صدا استریو و 192 کیلوبایت بر ثانیه است. این زمانی است که از کدک h.264 استفاده میکنید، گزینهای برای استفاده از کدک صرفهجوتر h.265 هم وجود دارد.
ویدئوهای 4K و فول اچدی شارپ، با جزئیات بالا و کنتراست عالی هستند. رندرسازی رنگها به شکل شفاف و دلپذیری صورت میگیرد بدون این که بیش از حد آنها را اشباع کند. دامنه دینامیک دوربین فیلمبرداری مثل دوربین عکاسی عالی است.
برای افزایش کیفیت ویدئوهای گوشی پوکوفون سیستم لرزشگیر الکترونیکی دیده میشود که اگر به منوی تنظیمات نگاه کنید امکان فعال کردن آن برای ویدئوهای 4K هم وجود دارد. اما مانند چیزی که در Mi 8 دیده بودیم، با توجه به لرزشی که در ویدئوهای 4k گرفته شده وجود داشت به نظر از لرزشگیر الکترونیکی تصویر استفاده نمیشود.
اما از طرفی ویدئوهای فول اچدی که لرزش آنها گرفته شده فوقالعاده روان هستند و مشکلی نشان ندادند.
------------------------
رقبا
پوکوفون کاری را انجام داده است که امسال وانپلاس در آن موفق نبود یعنی ارائه یک قاتل پرچمدار با یک قیمت فکانداز! F1 هرچیزی که باید داشته باشد را واقعا دارد از نمایشگر ممتاز با یک بریدگی که داخل آن دوربین مادون قرمز برای تشخیص چهره گرفته است بگیرید تا آخرین چیپست اسنپدراگون کوآلکام، پشتیبانی از درگاه میکرو اسدی، اسپیکرهای استریو و تمامی پورتهای ضروری و در پایان دوربینی عالی هم در عقب و هم در جلوی گوشی.
وانپلاس 6 رقیب واقعی گوشی پوکوفون است ولی همین ابتدا باید گفت قیمت بیشتری دارد. اما با این قیمت بیشتر یک پنل آمولد، بدنه شیشهای و سیستم لرزشگیر اپتیکال برای دوربین اصلی خواهید داشت، اما اینها ارزش این اختلاف قیمت را دارد؟ اما از طرف دیگر Poco F1، باتری بزرگتر، اسپیکرهای استریو، رادیو افام و دوربین سلفی با دقت بالاتر دارد.
سپس گوشی اوپو اف 7 را قیمتی مشابه با پوکوفون داریم. این گوشی از چیپستی ردهپایینتر، دوربین اصلی با کیفیت پایینتر و باتری با ظرفیت کمتر استفاده میکند و علاوه بر این اسپیکرهای استریو ندارد و از فناوری شارژ سریع پشتیبانی نمیکند، اما حداقل میتواند با دوربین سلفی با دقت بالاتر خود حرفهایی بزند.
Xiaomi Mi 8 SE از نظر قیمت نزدیک به قیمت گوشی Pocophone F1 است. این گوشی بدنه شیشهای با چارچوب فلزی، نمایشگر آمولد و دوربین جلو و عقب مشابهی دارد اما چیپست ردهپایینتر اسنپدراگون 710 و باتری کوچکتری را استفاده میکند. از طرفی فاقد فناوری اسکن چهره با دوربین مادون قرمز است.
گوشی Xiaomi Mi 8 را شاید رقیب بهتری برای محصول پوکوفون بدانیم ولی قیمت آن بیشتر است. بهای این قیمت بیشتر نمایشگر آمولد، طراحی زیبا و دوربین ثانویه تلهفوتو در پشت است ولی باتری آن کوچکتر است، درگاه 3.5 میلیمتری هدفون، رادیو افام، اسپیکرهای استریو و حتی پورت مادون قرمز را ندارد.
در پایان گوشی Honor Play با قیمتی مشابه با پوکوفون عرضه شده است و عملکردی عالی دارد. این گوشی یک نمایشگر با بریدگی بزرگ، چیپست کرین 970 هوآوی، دوربینی با مشخصات عالی دارد ولی پوکوفون F1 از هر لحاظ به جز طراحی بهتر است، یعنی قویتر، از نظر دوربین بهتر، با امکانات بیشتر است و اصلا هم داغ نمیکند.
------------------------------------------------------------
رای نهایی
Pocophone F1 ارزانترین گوشی مجهز به چیپست اسنپدراگون 845 است که میتوانید بخرید. اما شیائومی به جای این که تنها یک گوشی قابل قبول با چیپست ردهبالا بسازد، یکی از بهترین دستگاههایی که تا الان دیدهایم را روانه بازار کرده است. تنها کافی است به رقبای این گوشی که در بالا ذکر شد دقت کنید.
مزایا:
- کیفیا ساخت محکم، بدون توجه به وجود پلاستیک یا کولار
- نمایشگر عالی، کنتراست بینظیر و حواشی بسیار ریز اطراف آن
- اسنپدراگون 845 که توسط لوله مسی و محفظه بخار خنک میشود
- اسپیکرهای استریو با بلندی و خروجی صدای بینظیر
- عمر باتری فوقالعاده، پشتیبانی از شارژ سریع
- تصاویر گرفته شده بینظیر در روز با دوربینهای عقب و جلو
- فیلمهای با کیفیت 4K و فول اچدی
- جک صوتی، پورت یواسبی تایپ C، رادیو افام، درگاه میکرو اسدی
- ارزانترین پرچمدار موجود در بازار
معایب:
- ضد آب نبودن
- کیفیت متوسط تصاویری که در محیط کم نور گرفته میشود به علت نبود سیستم لرزشگیر اپتیکال
- نبود سیستم لرزشگیر الکترونیکی تصویر برای ویدئوهای 4K
- نبود قابلیت سختافزاری NFC
Pocophone F1 ممکن است ضد آب نباشد و سیستم OIS را برای دوربین نداشته باشد ولی حذف آنها به دلیل پایین نگه داشتن قیمت بوده است و از این قضیه خوشحال هم هستیم! Poco F1 یک گوشی عالی است که بسیاری از افراد از زمانی که وانپلاس تصمیم گرفت قیمت بیشتری روی گوشیهای خود بگذارد، منتظر آن بودهاند. در نتیجه لقب قاتل پرچمدار را باید حالا به گوشی دیگری یعنی Pocophone F1 داد!
از همه شما خوانندگان عزیز خواهشمندیم برای بهبود و افزایش کیفیت خدمات رسانی در پایین همین صفحه از سایت و در بخش نظرات ما را با پیشنهادات گرم خود یاری بفرمایید.
تیم بنگ گود برای ارائه بهترین ها با کمترین قیمت در خدمت شماست.
قدردان اعتماد شما هستیم
بنگ گود خرید روزهای شاد شما
سلام این گوشی در سایت bangood.com نسخه 64 گیگ 350 دلارهhttps://www.banggood.com/Xiaomi-Pocophone-F1-Global-Version-6_18-inch-6GB-64GB-Snapdragon-845-Octa-core-4G-Smartphone-p-1334655.html?rmmds=search&cur_warehouse=HK که با دلار 15هزار تومن هم حساب کنیم میشه 5250000 هزینه گمرک هم که خود مشتری باید بده اونوقت چجوری شده 5836000 هزار؟
پاسخ مدیر:دوست عزیز سلام
علا.وه بر قیمت اصلی محصول فروشگاه بنگ گود مبلغی رو هم جهت بیمه محصولات دریافت میکنه که در قیمت نهایی محصولات تاثیر داره.قیمتی که ذکر کردین رو نداشتیم .جهت اطلاعات بیشتر میتونین با ادمین سایت 09307372377 در ارتباط باشین.
- پاسخ مدیر:
علی عزیز سلام
قیمتی که برای محصولات از طرف شرکت سازنده اعلام میشه و قیمتی که در فروشگاه ها عرضه میشه همیشه تفاوت داشته و دلیل اختلاف قیمت هم برچسب قیمت 350 دلاری این محصول در انبار چین هست و ما هیچ دخالتی در افزایش قیمت محصولات نداریم.
قیمت این گوشی همین الان که دلار 12800 هستش میشه 4 میلیون. البته توی هند 20000 روپیه هستش که با روپیه الان 185 تومن میشه 3 میلیون و هفتصد هزار .اونوقت ... به سود کم قانع باشین که ملت هم توان خرید داشته باشند. قیمت منطقی الان برا این گوشی 4200 هستش.
پاسخ مدیر:مشتری عزیز سلام
خرید های ما بر اساس قیمت روز دلار وبمانی انجام میشه و قیمت دلاری که فرمودین وجود نداره و قیمت محصول 346 دلاره.برای توضیحات بیشتر میتونین با ادمین فروشگاه در ارتباط باشین
سلام،این گوشی 300 دلاره، دلارم الان 9900 تومان،که میشه 2970000، دقیقا توضیح بدید چرا قیمت شما فرق میکنه ایا مرجع قیمت گذاری شما با بقیه فرق میکنه؟البته باز سایت شما خوبه بقیه 4 میلیون به بالا میفروشن ، واقعا چرا؟:
پاسخ مدیر:سلام
قیمت ها بر اساس نرخ روز وبمانی و قیمتی که انبار چین مشخص میکنه درج میشهسلام
امکانش هست دلار تا 9 هزار تومن برسه قیمت گوشی 3 ملیون بشه؟
بجز هزینه که تو سایت زدین هزینه رجیستریش 200 هزار تومن درست؟
یعنی کل هزینه گوشی میشه قیمت تو سایت + 200 هزار تومن ریجیستری ؟ یا هزینه دیگه ای هم داره؟
تو فروشگاه های خارجی همه محصولات حداقل یک سال گارانتی اینترنشنال و دارن محصولات شما هم همینطور درست؟یعنی اگه خوبه خود خراب بشه شما میتونین بفرستین چین برای تعمیر هزینه پست و خودمون بدیم؟؟
لطفا قیمتو کمتر کنین با تشکرپاسخ مدیر:سلام
کاهش قیمت ارز مشخص نیست.
200 تومان هزینه های اضافی که گمرکی و رجیستری هستن.
گارانتی سه روز مهلت تست و در صورت وجود مشکل عودت میشه.
قیمت ها تابع نرخ روز ارز هستن
محصولات مشابه