گوشی Xiaomi Mi8 SE 64GB
گوشی شیائومی Mi8 SE
گوشی شیائومی می ۸ اس ای اولین گوشی دارنده تراشه کوالکام اسنپدرگون ۷۱۰ میباشد.از مهمترین مشخصات فنی می ۸ اس ای میتوان به نمایشگر ۵.۸۸ اینچی اولد با رزولوشن ۲٫۴۴۴ در ۱٫۰۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۸.۷ به ۹ اشاره کرد. نمایشگر تعبیه شده برای می ۸ اس ای نزدیک به ۸۶ درصد از مساحت پنل جلویی را به خود اختصاص داده است .
این مدل تمام شده است
ضمانت اصالت کالا
گارانتی اصالت کالا و سه روز مهلت تست
هزینه های جانبی
بهترین قیمت بازار بدون هزینه اضافی
تحویل محصول
تحویل سفارشی 35 الی 55 روزه
پرداخت امن
با درگاه پرداخت آنلاین بانک ملت
بررسی و نقد گوشی Xiaomi Mi 8 SE
نسخه اکسپلورر گوشی Xiaomi Mi 8 توجه تمامی اهالی دنیای موبایل را به سمت خود جلب کرد تا با جدیدترین محصول این شرکت در سری پرچمدار خود آشنا شوند. اما بعد از خوابیدن گرد و غباری که به راه انداخته بود، طرفداران با عرضه گوشی Mi 8 SE به بازار روبرو شدند که چپ و راست مورد تحسین قرار میگرفت. واقعا این گوشی، حداقل روی کاغذ، امکانات ممتازی دارد که با یک قیمت پایین در اختیار کاربر میگذارد. از بعضی از جهات به قدری خوب است که سخت بتوان آن را باور کرد.
چه شیائومی را دوست داشته باشید، چه نداشته باشید، سخت بتوانید انکار کنید که این برند چینی در طول هشت سالی که از شروع شکلگیریاش گذشته است چقدر رو به جلو حرکت کرده و موفق بوده است.
آنها حتی به خوبی هشتمین سالگرد تاسیس خود را با جهش از عدد 6 به 8 در اسمگذاری محصولات پرچمدار خود و تولید Mi 8 جشن گرفتند و نسخه اکسپلورر این گوشی با استفاده از حسگر زیر نمایشگر و فناوری پیشرفته تشخیص چهره هیاهوی زیادی راه انداخت. ما در این مطلب قصد داریم یک مدل سادهتر از پرچمدار جدید شیائومی را معرفی کنیم که تحتتاثیر کلی آن قرار گرفتیم.
------------------------------------------------------------------
کدام گوشی انتخاب بهتری است ؟ NOKIA X7 یا MI 8 SE
------------------------------------------------------------------
ویژگیهای کلی گوشی Xiaomi Mi 8 SE:
- بدنه: قالب فلزی، گوریلا گلس 5 در جلو و عقب، ابعاد 147.3 در 73.1 در 7.5 میلیمتر، 164 گرم.
- نمایشگر: 5.88 اینچی، سوپر آمولد، دقت 2244 در 1080 پیکسل، نسبت تصویر 18.7:9، تراکم پیکسلی 423 پیکسل در هر اینچ، پشتیبانی از استاندارد HDR 10 و DCI-P3.
- دوربین عقب: دو دوربین، دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، زاویه بازشدگی دیافراگم f/1.9، فناوری تشخیص فازی فوکوس خودکار پیکسل دوتایی، دوربین دوم 5 مگاپیکسلی، زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.0، عمق سنج، اندازه پیکسل 1.2 میکرومتر، نبود فناوری فوکوس خودکار. فلاش الایدی. قابلیت ضبط ویدئوها با کیفیت 2160 پیکسل با نرخ 30 فریم در ثانیه، ویدئوهای فول اچدی اسلوموشن با نرخ 120 فریم بر ثانیه.
- دوربین جلو: 20 مگاپیکسل، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.0، قابلیت ضبط ویدئوهای کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه.
- سیستمعامل: اندروید 8.1 اورئو، رابط کاربری MIUI 9.5.
- چیپست: اسنپدراگون 710، پردازنده هشت هستهای (2 هسته کورتکس A75 با سرعت 2.2 گیگاهرتز به همراه 6 هسته کریو با سرعت کلاک 1.7 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی آدرنو 616.
- حافظه: 4 یا 6 گیگابایت، فضای ذخیرهسازی 64، نبود درگاه میکرو اسدی.
- باتری: لیتیوم پتاسیومی، گنجایش 3120 میلیآمپر ساعت، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع QuickCharge 3.0.
- شبکههای ارتباطی: دو سیمکارت، پشتیبانی از شبکه LTE-A، Cat.15/13 (سرعت نظری دانلود 800 مگابیت در ثانیه/ آپلود 150 مگابیت در ثانیه)، پورت یواسبی تایپ C، استاندارد Wi-Fi a/b/g/n/ac، بلوتوث 5.0، تابنده مادون قرمز.
- حسگر اثرانگشت در عقب، تک اسپیکر، فاقد جک صوتی 3.5 میلیمتری
اولین موردی که دیده میشود وجود چیپست اسنپدراگون 710 در قلب این گوشی به عنوان اولین محصول در کلاس خود است که زیر سری پرچمدار 800 و بالاتر از سری 600 قرار میگیرد و مانند سری اول ویژگیهای پیشرفته و ارتباطی زیادی دارد. این اولین مرتبهای است که این چیپست را در عمل مشاهده میکنیم و نتایج اولیه عملکرد آن واقعا ما را تحت تاثیر خود قرار داد.
با توجه به نبود مشکل خاصی در سختافزار و بهرهمندی از ویژگیهای مدرن و عملکرد کافی باید بگوییم این چیپست میتواند عملکردی در سطح تراشههای پرچمدار از خود نشان دهد.
گوشی Mi 8 SE در بخشهایی نسبت به مدل معمولی Mi 8 و مدل اکسپلورر امکانات کمتری دارد و علت آن کاهش قیمت بوده است ولی باز هم میتواند کیفیتی در حد یک پرچمدار از خود نشان دهد.
شاهد یک نمایشگر بزرگ با بریدگی هستیم گرچه 5.88 اینچی بودن آن به نسبت رقبا ممکن است بعضی از کاربران را دلسرد کند. اما با وجود این نمایشگر از نوع سوپر آمولد و سازگار با استاندارد HDR10 است.
دوربین اصلی کمی به نسبت مدل معمولی کیفیت پایینتر دارد ولی باز هم شاهد استفاده از دو دوربین خوب هستیم اما دوربین دوم فقط نقش مکمل را به عنوان عمقسنج برای عکاسی پرتره دارد. متاسفانه سیستم مسیریابی جیپیاس دو بانده دیده نمیشود و با این قیمت نباید هم انتظار آن را میداشتیم.
با در نظرگیری تمامی موارد Mi 8 SE یک گوشی جذاب است که از طراحی جدید و زیبای شیائومی به همراه یک چیپست بینظیر بهره میبرد.
با نقد کامل این گوشی با ما همراه شوید.
محتویات جعبه فروش گوشی Mi 8 SE شیائومی
جعبه فروش گوشی شیائومی کاملا ساده و بسیار شبیه به جعبه فروش محصولات اپل است. یعنی یک جعبه تمام سفید را میبینیم که فقط عدد هشت به صورت واضحی روی درب آن به رنگهای رنگینکمان حک شده است. به نظر ما شیائومی از اپل تقلید کرده و با این کار توجه افراد را به تنوع رنگی شفاف و قابل توجه نمایشگر آمولد دستگاه خود جلب کرده است.
به هر حال، این جعبه دو تکه است. جعبهای با مقوای ضخیم و واقعا ماندگار. داخل این جعبه گوشی در محفظهای پلاستیکی مناسبی قرار گرفته است تا در صورت ضربه صدمهای به آن وارد نشود. داخل این جعبه یک شارژر 18 واتی معتبر با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع Quick Charge 3 پیدا میکنید. به دلیل نبود پورت 3.5 میلیمتری هدفون یک رابط پورت یواسبی تایپ A به تایپ C نیز به چشم میخورد.
درست حدس زدید در Mi 8 SE نیز خبری از این پورت نیست ولی این گوشی برخلاف MI 6 دارای تابنده مادون قرمز است.
داخل جعبه یک قاب سیلیکونی نرم زیبا هم قرار داده شده است.
طراحی و نمای 360 از گوشی Mi 8 SE
همانطور که ممکن است حدس بزنید، این گوشی از نظر طراحی بسیار شبیه به مدل معمولی Mi 8 و مدل اکسپلورر آن است. اما چیزی بیشتر از یک نسخه به سادگی کوچکتر را میبینیم. در کیفیت ساخت کلی این گوشی از روند طراحی روز پیروی شده است یعنی استفاده از ترکیب شیشه و فلز.
واضحترین تغییر در Mi 8 SE به نظر میرسد لبههای دارای برش متقارن در امتداد بدنه فلزی باشد. وجود آنها باعث شده است طراحی جذابتر به نظر برسد و این گوشی را از همتایان خود جدا کند.
با این حال حواشی اطراف نمایشگر از نظر اندازه و در مقایسه با مدل معمولی Mi 8 بزرگتر به نظر میرسد. با توجه به این که اکثر گوشیهای دارای بریدگی نمایشگر طراحی بدون حواشی دارند، این ضخامت بیشتر که به واسطه برشهای متقارن شکل گرفته است یک نوع حس ضخیم و حجیم بودن به گوشی میدهد. البته این گوشی هیچ کدام از آنها نیست.
طراحی Mi 8 SE بدون شک یک طراحی مدرن را به ما یادآوری میکند. انتخاب مواد خام به نظر مایوسکننده نیست. شیائومی در هر دو پنل پشتی و جلویی از گوریلا گلس 5 استفاده کرده است تا به خوبی از آنها محافظت کند. این گوشی حتی بدون استفاده از قاب هم باید برای کارهای روزمره دوام و ماندگاری لازم را داشته باشد.
به نظر ما این گوشی کاملا لیز است و به راحتی لک میافتد. اما این قضیه با توجه به ماهیت شیشهای بودن این گوشی طبیعی است. شیائومی سلیقه به خرج داده است و در ساخت گوشی از رنگهای مختلف استفاده کرده است. گوشی تحت بررسی ما در تبلیغات طلایی معرفی شده است ولی به نظر ما یک صورتی کم حال است.
حسگر اثرانگشت گرد این گوشی در عقب به خوبی در یک سطح با محیط اطراف خود قرار میدهد. شیائومی سابقه خوبی در ساخت حسگرهای اثرانگشت دارد و سنسور این گوشی نیز قابل اعتماد و بسیار سریع است. نبود اسکنر پیشرفته لیزری چهره باعث شده است حداقل شیائومی داخل بریدگی نمایشگر یک چراغ اعلانات قرار دهد.
بدنه فلزی مات و واقعا در تمامی جوانح تمیز است. برخلاف مدل معمولی Mi 8 از سری 7000 آلومینیوم استفاده نشده است در نتیجه در هنگام کار باید کمی دقت بیشتری داشته باشید.
در سمت راست گوشی دکمه با طراحی بافتدار پاور و تنظیم حجم صدا را میبینید که هر دو فلزی هستند.
در سمت چپ شیار سیمکارت دیده میشود که داخل آن دو سیمکارت با قطع نانو قرار میگیرند. متاسفانه خبری از درگاه میکرو اسدی نیست و باید به همان مقدار فضای داخلی 64 گیگابایت بسنده کنید.
حواشی بالا و پایین این گوشی یک جفت خطوط آنتن کوچک دیده میشود که به رنگی مشابه با رنگ پنل پشتی هستند. شاید بهتر بود با یک طراحی بهتر آنها را مخفی میکردند.
به هر حال، در قسمت پایین گوشی دو توری دیده میشود که پشت آنها میکروفون اصلی و اسپیکر قرار گرفتهاند.
در بالا میکروفون ثانویه و تابنده مادون قرمز را میبینیم که استفاده از دومی را به ندرت در یک گوشی مدرن شاهد هستیم.
پنل اولد بزرگ و دارای بریدگی گوشی Mi 8 SE شیائومی
کاهش اندازه یک گوشی به علت پایین آوردن قیمت آن کار سادهای نیست. کیفیت نمایشگر همیشه در لیست اولویتهای شرکتها قرار دارد و یکی از سادهترین چیزهایی است که میتوان از کیفیت آن برای کاهش هزینه کم کرد. Mi 8 SE ثابت میکند میتوان این کار را واقعا به شکل معقولی انجام داد.
واقعا باید شیائومی را تحسین کرد در نمایشگر 5.8 اینچی این گوشی بار دیگر به محصولات سامسونگ رو آورده است. این قضیه باعث افزایش هزینهها شده است اما پنل اولد در گوشیهای سامسونگ مزایای زیادی به همراه میآورند و از این نظر بهترین هستند. پنل نمایش Mi 8 SE نیز از این قضیه مستثنی نبوده و یکی از بهترینها است.
البته در مورد میزان روشنایی آن کمی شاکی هستیم. پنل این گوشی در حد انتظار یک اولد سامسونگ عمل کرد. اما شیائومی قابلیت افزایش حداکثر میزان روشنایی در حالت تنظیم خودکار را حذف کرده است. اما به نظر سقف حداکثر میزان روشنایی معمولی را افزایش داده است و اسلایدر تنظیم آن را کمی بیشتر از اکثر گوشیهای گلکسی و بالاتر از 100 درصد قرار داده است.
با این حال نبود تنظیم خودکار در کیفیت خوانا بودن محتویات صفحه نمایش تاثیر اندکی داشته است اما تحت نور مستقیم خورشید از این گوشی استفاده نکنید.
از نظر دقت و تولید رنگ پنل نمایش گوشی Mi 8 SE واقعا عالی است. پنل نمایش سامسونگ از دو استاندارد HDR10 و DCI-P3 پشتیبانی میکند. در واقع این نمایشگر در تستهای استاندارد ما زمانی که نمایشگر در حالت استاندارد قرار دارد رنگهای واقعا دقیقی با حداکثر deltaE برابر با 4.6 برای رنگ سفید تولید کرد و میانگین deltaE تنها 2.7 بود. هر دو این اعداد به اندازه کافی کم هستند تا این نمایشگر را از نظر رنگی کالیبره بدانیم.
تغییرات اندکی در نقطه سفید میتوانست به صورت بالقوه این ارقام را حتی بیشتر کاهش داد. متاسفانه، در حالت کنتراست Adaptive فقط از نقطه سفید مشخصی پشتیبانی میشود. در این حالت پارامترهای مختلف صفحه نمایش براساس شرایط نوری خارجی تغییر میکنند. اما این قابلیتها چیزی که به دنبال آن بودیم نیست.
در این حالت که پیشفرض نمایشگر است، رنگهای قرمز و سبز بسیار اشباع شده هستند. در مقایسه تمامی رنگهای سفید و آبی کمی غلظت پایینی دارند. در نتیجه رنگها کمی عجیب و بیش از حد گرم به نظر میرسند. اگر به دنبال رنگهای شفاف و زنده پنلهای آمولد هستیم میتوانیم از حالت افزایش کنتراست استفاده کنید و به طور کلی بیخیال حالت سازشی یا Adaptive شوید.
عمر باتری می 8 اس ای شیائومی
Xiaomi Mi 8 SE مجهز به یک باتری 3120 میلیآمپر ساعتی است که گنجایش اندکی کمتر به نسبت مدل معمولی دارد ولی ظرفیت آن از باتری Mi 8 Explorer edition با وجود تمامی سختافزار بهتری که دارد، بیشتر است. از نظر عددی نگاه کنیم گنجایش این باتری زیاد نیست ولی باز هم با توجه به ساختار جمع و جور گوشی بسیار قابل قبول است.
در طرف دیگر ماجرا هم پنل نمایشگر سوپرآمولد دیده میشود که از نظر مصرف انرژی بسیار صرفهجو است و در نتیجه از شارژ باتری کمتر کم میشود. اما بهترین ویژگی استفاده از چیپست اسنپدراگون 710 است. وجود آن علاوه بر فراهمسازی عملکرد بهتر نسبت به چیپستهای اسنپدراگون 660 باعث میشود از نظر مصرف باتری نیز کارآمد باشد. این چیپ مانند سری پرچمدار 800 اسنپدراگون براساس فناوری 10 نانومتری ساخته شده است با آن که هستههای با توان مصرفی کمتر را در خود جا میدهد. در این مورد به خصوص، آرایش هستهها عجیب است یعنی 6 هسته کارآمد کریو 360 نقرهای با سرعت کلاک 1.7 گیگاهرتز (معادل هستههای کورتکس A55) و تنها یک جفت هسته طلایی کریو 360 با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز (معادل هستههای کورتکس A75).
این آرایش باید مصرف کلی انرژی را در مقایسه با آرایش 4 هسته + 4 هسته کاهش داد. این قضیه حتی بدون در نظر گرفتن بهتر شدن خود هستههای پردازنده و این قضیه است که سری چیپستهای اسنپدراگون 600 و 400 براساس فناوری 14 نانومتری ساخته شدهاند. تمامی اینها به معنای کارآمدی بیشتر از نظر توان مصرفی و عمر بیشتر باتری است.
ویژگی جدید دیگری که در چیپست اسنپدراگون 710 دیده میشود وجود مودم X15 LTE است. در تستهای باتری اعدادی که در حالت انتظار به دست آمد کاملا قابل احترام بود. دوام باتری به دنبال برقراری تماس اندکی بهتر بود، به ویژه در مقایسه با دستگاههای دارای چیپست اسنپدراگون 660 که باتری بزرگتری دارند، مانند Nokia 7 Plus. با این حال، آمار شگفتانگیزی به دست نیامد.
زمان استفاده از پلیر پیشفرض گوشی و تست ویدئوی عمومی ما در پخش ویدئوهای با کیفیت mp4 و کدک h.264 با مشکلات عجیبی روبرو شدیم. به دلایلی، پخش کلیپ ویدئویی متوقف میشد و اپلیکیشن در واقع هنگ میکرد. به نظر یک باگ نرمافزاری است که امیدواریم شیائومی سریعا به آن رسیدگی کند.
با این حال، دوام باتری تنها اندکی بیشتر از 9 ساعت زیاد جالب نیست. در مقابل آمار مربوط به گردش در وب با مروگر پیشفرض گوشی بیشتر از 15 ساعت بود. باتری این گوشی به صورت کلی امتیاز 86 ساعت را به دست آورد که با توجه به ظرفیت باتری واقعا خوب است.
بلندگو گوشی شیائومی Mi 8 SE
Xiaomi Mi 8 SE تنها یک اسپیکر دارد که در بخش انتهایی آن واقع شده است و میتواند خروجی صدای واقعا بلندی داشته باشد.
کیفیت صدا
Xiaomi Mi 8 SE در زمان اتصال به یک آمپلی فایر در بخش اول تست صدای ما خروجی صدای بلندی داشت ولی به همراه آن مقدار زیادی اعوجاج هم دیده شد که این روزها برای یک پرچمدار ناامید کننده است حتی برای نسخه معمولیتری که ما در اختیار داریم.
استفاده از هدفونها تا حدی از شدت مشکل اعوجاج کم کرد ولی حجم صدا با کاهش اندکی روبرو شد و به پایینتر از سطح متوسط رسید. علاوه بر این مقدار اختلال استریو متوسط بود و اندکی در پاسخ فرکانسی لرزش ایجاد کرد. به طور کلی این گوشی از نظر کیفیت صدا امتیاز متوسطی به دست آورد.
سیستمعامل اندروید 8.1، رابط کاربری MIUI 9.5
Mi 8 SE مانند همتایان خود با سیستمعامل اندروید 8.1 و رابط کاربری MIUI عرضه شده است. نسخه آن 9.5 است ولی شیائومی آپدیت MIUI 10 را نیز عرضه کرده است و این گوشی در فهرست رسمی دریافت آن قرار دارد. به طور کلی، رابط کاربری مشهور شیائومی در تمامی دستگاههای این شرکت و نسخههای مختلف خود، تجربه یکسانی فراهم میکند و لانچر بسیار موفقی بوده و شیائومی در نسخه خام اندروید تغییرات زیادی ایجاد کرده است.
این رابط قابلیتهای جدیدی دارد مانند نمایشگر همیشه روشن که در آن ساعت، تاریخ و اعلانات به نمایش گذاشته میشود. در بخش تنظیمات ولی سبکهای مختلفی برای نمایش آن وجود ندارد. علاوه بر این گزینهای برای برنامهریزی روشن یا خاموش کردن و همیشه روشن نگه داشتن آن به چشم میخورد.
به نظر ما منویی تحت عنوان «تمام صفحه» قابل توجه اکثر کاربران خواهد بود چون گزینهای در اختیار کاربر برای انتخاب از بین مسیریابی استاندارد توسط دکمههای روی نمایشگر و مسیریابی با ژستهای حرکتی قرار میدهد. میتوانیم بگوییم ژستهای حرکتی رابط کاربری این گوشی به خوبی ژستهای حرکتی iOS اپل است.
اگر از سمت پایین گوشی به سمت بالا سوایپ کنید (دست خود را به روی صفحه بکشید) انگار دکمه هوم را فشار دادهاید ولی اگر در میانه راه دست خود را نگه دارید، منوی اپلیکیشنهایی که اخیرا باز شدهاند را فعال میکنید. سوایپ از طرف چپ به راست یا برعکس باعث برگشتن به عقب میشود.
در بریدگی این نمایشگر به نسبت بریدگی نمایشگر مدل معمولی امکانات کمتری به چشم میخورد. سیستم شناخت چهره به مراتب سادهتر شده است. مدل گرانقیمتتر Mi 8 دارای یک دوربین مادون قرمز در کنار دوربین است. این دوربین در Mi 8 SE به چشم نمیخورد اما با این حال در سادهترین شکل خود به خوبی در شرایط نوری مناسب کار میکند. طبیعتا دقت و سرعت آن در محیطهای کم نور پایین میآید.
سیستم شناسایی چهره امنیتی در سطج شناخت اثر انگشت ندارد بنابراین خوب است که این گوشی از حسگر اثرانگشت بهره میبرد. این سنسور در عقب گوشی واقع شده است و کاربر به دنبال لمس آن تقریبا فورا گوشی را از حالت قفل خارج میکند.
بعد از باز کردن گوشی از حالت قفل به صفحه هوم میرسید که تمامی اپلیکیشنهای نصب شده و سیستمی در آنها قرار میگیرند و کشوی اپلیکیشنی حذف شده است.
سوایپ از صفحه هوم به سمت پایین سایهبان نوتیفیکیشن را ظاهر میکند که آیکون ویجیتهای سریع در آن دیده میشود. شما میتوانید طبق سلیقه خود آنها را مرتب کنید، ولی چند وقتی است ظاهر کلی آنها ثابت مانده است، برخلاف گوگل که در هر نسخه از اندروید آنها را تغییر میدهد. منوی آخرین اپلیکیشنهای باز شده شبیه به app switcher سیستمعامل iOS اپل است. اپلیکیشنها در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و برای بستن آن باید هر کدام را به سمتی هدایت کنید. دکمه تقسیم صفحه نمایش به دو نیم نیز در این منو قرار دارد.
سوایپ به سمت راست بخشی به اسم App Vault (یا Guide) را ظاهر میکند که عملا صفحهای است که در آن اپلیکیشنهایی که بیشتر از همه استفاده میشوند قرار میگیرند با اپلیکیشنهای همیشگی شیائومی مانند Mi Notes، تقویم و غیره. فعلا این صفحه را تنها در نسخه چینی این رام میتوان غیرفعال کرد.
این گوشی دارای اپلیکیشنی به اسم Security است. این اپ گوشی را از نظر وجود بدافزار اسکن میکند، مدیریت لیست سیاه شما را بر عهده دارد، استفاده از اینترنت گوشی را مدیریت یا محدود میکند، رفتار باتری را تحت کنترل میگیرد و مقداری از فضای رم را آزاد میکند. همچنین میتواند مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده شما را مدیریت کند و به شما اجازه میدهد برای اپلیکیشنهایی که انتخاب میکنید میزان مصرف باتری را مشخص کنید.
در منوی تنظیمات برای این اپلیکیشن میانبری قرار داده شده است.
تنها ویژگی که مرتبط با مصرف باتری میشود منویی به اسم منویی به اسم Smart scenes است که در حال حاضر فقط یک حالت به اسم Sleep Mode دارد که ما را به یاد قابلیت خواب عمیق اندروید میاندازد.
دیگر ویژگیهای پیشرفته مانند فضای ثانویه و همچنین dual apps بستگی به این دارند که به یک فضای جداگانه یا یک نسخه دوم از یک اپلیکیشن نیاز داشته باشید یا خیر. قابلیت app lock یا قفل کردن اپلیکیشن نیازی به توضیح ندهد.
منویی نیز تحت نام MIUI lab دیده میشود که فضایی را در اختیار کاربر قرار میدهد که چند ویژگی خاص را تست کنند.
MIUI دارای اپلیکیشنهای اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر است. اگر از رام چینی استفاده میکنید، اپلیکیشن ویدئو و موزیک به چند سرویس (پولی) استریم محلی دسترسی خواهند داشت. چندین اپلیکیشن مفید نیز از قبل نصب شدهاند از جمله ضبط صدا و فعالیتی که بر روی صفحه نمایش انجام میشود، اسکنر بارکد و اسناد، قطبنما، فایل منیجر و اپلیکیشن یادداشتها.
عملکرد گوشی می 8 اس ای شیائومی
چند مرتبهای در بالا اشاره کردیم که چیپست اسنپدراگون 710 به خوبی توانسته است ما را شگفتزده کند.
علاوه بر موارد بالا چیپ جدید قابلیتهای هوش مصنوعی پیشرفتهای دارد. اما به نظر برای قدرت بیشتر در زمینه واقعیت افزوده باید منتظر چیپست اسنپدراگون 730 باشیم. چیپستی که احتمالا براساس فناروی ساخت 8 نانومتری LPP سامسونگ طراحی میشود و از هستههای متفاوت و حتی یک واحد پردازش عصبی اختصاصی (NPU) 120 چیپی برای یادگیری ماشینی استفاده میکند. بعید است تا چند ماه اول سال 2019 شاهد این چیپست قدرتمند باشد. فعلا اسنپدراگون 710 و گوشی Xiaomi Mi 8 SE را به عنوان اولین دستگاهی که از آن بهره میبرد، پیش روی خود داریم.
پلتفرم موبایل اسنپدراگون 710 (شرکت کوآلکام بدین شکل آن را نام میبرد) از نظر قدرت قرار بالاتر از چیپست اسنپدراگون 660 و پایینتر از مدل 835 و 845 میگیرد تا قدرتی در حد یک پرچمدار متوسط را به گوشیهای میانرده ببخشد. بعضی از ویژگیهای پیشرفته آن شامل برخورداری از یک پردازنده سیگنال تصویر 250 طیفی میشود که میتواند کاهش پارازیت چند فریمی در تصاویر را به همراه آورد و قابلیتهای عمق سنجی هوشمندانه در خود دارد.
در کنار آن مودم جدید X15 LTE دیده میشود که سرعت دانلود نزدیک به 800 مگابیت در ثانیه فراهم میکند. از سوی دیگر این چیپ از فناوری شارژ سریع QuickCharge 4+ پشتیبانی میکند.
مشخص است که اسنپدراگون 710 نسبت به سری 600 و بهترین آنها اسنپدراگون 660 از قدرت و تواناییهای بیشتری برخوردار است. اما باید ببینیم در مقابله با رقبا و تستهای بنچمارک این قضیه به چه صورت است.
اسنپدراگون 710 یک چیپ 10 نانومتری مانند پرچمدارهای 835 و 845 است. اما از هستههای جدید کریو 360 استفاده میکند که در دو شاخه جداگانه و در دو دسته طلایی و نقرهای براساس عملکرد کلیشان، قرار گرفتهاند. آرایش آنها متقارن نیست بلکه به صورت 6 هسته در ترکیب با دو هسته دیگر است که در بالا توضیح دادیم.
این آرایش باعث شده است توان مصرفی این چیپ تا 30 درصد در مقابل اسنپدراگون 660 کاهش پیدا کند.
ما بنچمارکها را با GeekBench برای محک زدن قدرت پردازنده شروع میکنیم. برای رقابت چند چیپ جایگزین را در مقایسه با این چیپست قرار میدهیم. در نتیجه در فهرست ما گوشیهای دارای چیپست اسنپدراگون 835، کرین 970 هوآوی و حتی اسنپدراگون 845 و اگزینوس 9810 قرار میگیرد. علاوه بر این چند گوشی محبوب میانرده با چیپست مشهور کرین 659 و چند مدل دیگر با چیپستهای اسنپدراگون 660، 630 و 625 و حتی 450 و اگزینوس 7880 و 7870 را در نظر گرفتیم. گوشیهای دارای چیپست قدیمیتر اسنپدراگون 821 نیز بینصیب نماندند.
باید بگوییم شیائومی Mi 8 SE از یک سیستم خنککننده فعال استفاده کرده است تا گوشی در طول بنچمارکها اصلا داغ نشود.
از نظر امتیازهای به دست آمده در بخش پردازنده کاملا مشخص است هستههای جدید کریو 360 نمیتوانند با هستههای قدرتمندتر و با سرعت کلاک بالاتر یا حتی هستههای 280 قدیمیتر اسنپدراگون 835 رقابت کنند. اما هسههای کریو 260 داخل اسنپدراگون 660 در رتبههای پایینتر با وجود سرعت کلاک بالاتر خود قرار میگیرد.
در نتایج مشخص شد که چیپست کرین 970 هوآوی در تستهای تک هسته پردازنده قدرت کافی برای رقابت با تک هسته اسنپدراگون 835 را دارد. جالب است که اسنپدراگون 710 با وجود سرعت کلاک پایینتر در یک سطح با آن قرار میگیرد. چیپست Helio P60 در تستهای تک هسته با اختلاف زیادی در رتبههای پایین است اما در تست چند هسته کمی خود را بالا میکشد.
در تستهای بنچمارک ترکیبی به ویژه در AnTuTu مشاهده میکنیم که امتیازهای MI 8 SE واقعا جالب است. ظاهرا سختافزار این گوشی به اندازه کافی قدرت دارد از دیگر گوشیهای میانرده قدرتمند مانند Oppo R15 Pro یا Meizu 15 بالاتر بیاستد اما نمیتواند با دستگاههای پرچمدار مانند Mi 8، گلکسی اس 9 پلاس یا حتی دستگاههای قدیمیتر دارای اسنپدراگون 835 رقابت کند.
Basemark OS 2.0 چیپست جدید را با لطف بیشتری همراه میکند اما باز هم در میانه جدول قرار میگیرد.
در بخش گرافیک، کوآلکام توانسته است از پردازنده گرافیکی آدرنو 616 استفاده کند که بین آدرنو 515 (اسنپدراگون 660) و آدرنو 540 (اسنپدراگون 835) قرار میگیرد. بار دیگر اختلاف عملکرد بین چیپهای میانرده و پرچمدار وجود دارد.
تستهای گرافیک را در بخش Off screen ادامه میدهیم و مشاهده میکنیم آدرنو 616 از گوشیهای دارای نسل قبلی این پردازنده گرافیکی یعنی آدرنو 512 بهتر عمل میکند. اما پردازنده گرافیکی آدرنو 540 که داخل اسنپدراگون 835 قرار دارد یا حتی آدرنو 530 داخل اسنپدراگون 821 هنوز قادر به رقابت با آن و بهتر هستند.
با این حال، آدرنو 616 دارای یک طراحی جدیدتر و مقرون به صرفهتر از نظر مصرف انرژی است. این قضیه در بحث ضمانت مفید بودن این گوشی تا چند سال آینده موثر است.
در بحث عملکرد در دنیای واقعی این گوشی هر بازی که بر روی آن اجرا کردیم را به راحتی باز کرد. در حقیقت هیچ مشکلی با بازیهای سنگین نداشت و اسنپدراگون 710 به همراه 4 گیگابایت رم به خوبی از عهده آنها بر آمدند.
بخواهیم واقعبین باشیم، بدون توجه به مقایسه سختافزاری و نتایج بنچمارکها باید بگوییم Mi 8 SE عملکردی در سطح یک پرچمدار دارد.
کوآلکام چیپست جدیدی ساخته است که بین چیپهای ردهبالا و میانرده قرار میگیرد. عملکرد عالی دارد و به شکل مناسبی از فناوریهای جدید ARM و فرآیندهای ساخت کارآمد بهره میبرد.
استفاده از این چیپست با توجه به قیمت این گوشی به ما نشان میدهد شاید دوران جدیدی برای عرضه دستگاههای تقریبا پرچمدار با قیمت ارزان شروع شده است. به عنوان مثال اعلام شده است گوشیهایی مانند vivo NEX A و NEX S از آن بهره میبرند. محصولات نوکیا و شاید حتی دستگاه پیکسل گوگل ممکن است به این طیف بپیوندند.
دوربین دوگانه با کیفیت کمتر نسبت به دوربین گوشی Mi 8 SE شیائومی
تا حالا طبیعت پرچمدار گوشی Mi 8 SE را با قیمتی کمتر از یک پرچمدار نشان دادهایم. اما بدون شک شیائومی مجبور بوده است بعضی از چیزها را فدای قیمت پایین کند. در بین آنها کیفیت دوربین قرار میگیرد که کیفیت به مراتب کمتری از دوربین عالی Mi 8 دارد.
به جای دوربین دوگانه با قابلیتهای زوم اپتیکال، Mi 8 SE ازیک دوربین معمولی 12 مگاپیکسلی با گشادگی دریچه دیافراگم F/1.9 و اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر به همراه فناوری فوکوس خودکار تشخیص فازی دو پیکسلی بهره میبرد و به کمک این دوربین یک سنسور 5 مگاپیکسلی اما تنها برای سنجش عمق آمده است. این سیستم شما را کاملا به یاد سیستم دوربین Xiaomi Redmi Note 5 AI Dual Camera میاندازد که در آن یک سیستم لرزشگیر الکترونیکی تصویر اضافه شده است.
سوایپ به سمت چپ و راست باعث ظاهرسازی حالتهای عکاسی میشود. سوایپ به سمت بالا یا پایین متاسفانه جای دوربین جلو یا عقب را عوض نمیکند. برای این کار یک دکمه مجزا در نظر گرفته شده است. ویجتهایی برای حالت فلاش، HDR، هوش مصنوعی به همراه چند فیلتر و میانبری به بخش تنظیمات به چشم میخورد.
یک حالت عکاسی با تنظیمات دستی دوربین هم وجود دارد که شما میتوانید در آن تنظیمات دوربین از جمله تعادل سفید، سرعت شاتر (1000/1 تا 16 ثانیه) و ایزو (100 تا 1600) را تغییر دهید. حتی میتوانید خودتان فوکوس را مشخص کنید (در واحدهای 1 تا 100 بین فوکوس بینهایت و از نمای نزدیک).
کیفیت تصویر گوشی Mi 8 SE شیائومی
تعیین کیفیت تصویر و ویدئو در گوشیهای میانرده یقینا یکی سختترین کارها است. به طور کلی، امروزه حتی گوشیهای ارزان عکسهای قابل قبولی میگیرند که برای استفاده در شبکههای اجتماعی مناسب هستند. با این حال Mi 8 SE تصاویر واقعا رضایتبخشی میگیرد که برای کاربران معمولی واقعا خوب هستند و همان چیزی است که از گوشی با این قیمت انتظار میرود.
بعضی از مشکلاتی که با کیفیت عکسها داشتیم مقدار زیاد پارازیت حتی زمانی بود که نوردهی به صورت عالی انجام میگرفت. در تصاویر میتوانید به شکل آشکاری ببینیم که الگوریتمهای سرکوبی پارازیت تاثیر گذاشتهاند و با آن که کیفیت نهایی تصاویر به طور کلی خوب هستند ولی نیاز به اصلاحات زیادی در قاب تصویر بود و تصاویر بر جا مانده اصطلاحا «نرم» بودند.
علاوه بر این، دوربین Mi 8 SE مشکلاتی با تشخیص صحیح تعادل صحیح و حفظ ثبات آن از یک تصویر به تصویر دیگر داشت، حتی زمانی که هیچ تغییری در شرایط نوردهی بیرون صورت نگرفته بود. اکثر رنگها اندکی بیش از حد اشباع یافته بودند. دامنه دینامیک واقعا محدود است و فعالسازی حالت عکاسی HDR کاملا به این قضیه کمک میکند اما شکایتهایی از آن داریم.
با آن که حالت عکاسی HDR Auto وجود دارد ولی زمانی که نیاز به آن است به ندرت وارد عمل میشود. باید آن را دستی فعال کنید.
اگر زیادی با این قضیه مشکل دارید میتوانید از هوش مصنوعی دوربین کمک بگیرید. هوش مصنوعی صحنه را تحلیل میکند و براساس آن تنظیمات دوربین را تغییر میدهد. ما در مورد تعداد صحنههایی که میتواند تشخیص دهد مطمئن نیستید ولی ابرها، پوششهای گیاهی، حیوانات خانگی، گل و منظرهها یقینا شناسایی شدند. زمانی که هوش مصنوعی وارد عمل میشود آیکون آن در محیط اپلیکیشن دوربین جای خود را به یک آیکون متفاوتی میدهد که نشان دهنده صحنه شناسایی شده است.
اما به نظر ما بهترین بخش ماجرا این است که این قابلیت به دنبال روشن و خاموش بودن حالت HDR نیز کار میکند و به نسبت حالت عکاسی Auto HDR عملکرد بهتری دارد. در حقیقت، در 90 درصد صحنهها، Al mode توانست باعث افزایش کیفیت عکس ما شود، بنابراین به نظر ما همیشه آن را روشن بگذارید.
تصاویر گرفته شده در محیطهای کم نور خوب بودند ولی نمیتوان آنها را شگفتانگیز دانست. مشکل عمومی دوربین Mi 8 SE با پارازیت حتی در این مواقع بدتر میشود. AI mode ظاهرا کمی به بهتر شدن کیفیت عکسها کمک میکند ولی باز هم با وجود بالا بردن اندک میزان سطح نوردهی و افزایش سطح اشباع رنگها، کیفیت عکسها در شب در حد متوسط است.
با توجه به نبود سیستم OIS (لرزشگیر اپتیکال تصویر) در این دوربین، بهتر است موقع عکاسی در شب لرزش دست اصلا نداشته باشید تا جلوی گرفتن تصاویری محو را بگیرید.
AI mode ظاهرا زمان عکاسی در شب باز هم جایگزین بهتری برای حالت Auto HDR به شمار میرود.
تصاویر سراسرنمایی که با این گوشی گرفتیم نه خوب نه بد بودند. از یک سو، رزولوشن آنها به اندازه کافی و سطح جزئیات قابل قبول است ولی از سوی دیگر همپوشانی تصویر در سطح عالی انجام نشده است.
عکاسی پرتره گوشی شیائومی می 8 اس ای
دوربین Mi 8 SE عکسهای پرتره واقعا قابل قبولی میگیرد. تصاویر به اندازه کافی قانعکننده هستند ولی به دقت و یکدستی تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی نیستند. منصفانه بگوییم، گوگل با تک دوربین عقب گوشی Pixel 3خود تنها با تکیه به بخش نرمافزاری تصاویر پرتره بهتری از هر دوربین دیگری میگیرد.
بزرگترین مشکلی که با تصاویر پرتره این گوشی داشتیم تشخیص متناقض چهره بود. هرگونه تغییر در قاب تصویر یا یک تاباندن نور به صورت دستی روی صورت فرد میتواند بر روی کیفیت عکس تاثیر بد بگذارد. برای عکاسی پرتره بهتر است سوژه شما ثابت بماند.
دوربین سلفی گوشی Mi 8 SE شیائومی
Mi 8 SE مانند Mi 8 از یک دوربین واقعا خوب 20 مگاپیکسلی با زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.0 استفاده میکند. عجیب است حتی اندازه پیکسلها در این دوربین اندکی بزرگتر و 1.0 میکرومتر شده است. البته این قضیه به عکاسی در شب کمک چندانی نمیکند.
همین ابتدا باید اشاره کنیم این دوربین فوکوس ثابت است ولی اگر بتوانید خود را در فوکوس مناسب آن قرار دهید تصاویر بسیار شارپ، با جزئیات و با رنگهای واقعی میگیرد.
در حالت عکاسی سلفی چندین فیلتر زیباییسازی هم وجود دارد. گزینه هوش مصنوعی عملکرد نسبتا خوبی از خود نشان میدهد ولی اگر از تاثیر آن راضی نیستید حتما آن را غیرفعال کنید چون به صورت پیشفرض روشن است.
جدا از آن میتوانید تصاویر فیلترها مواردی مانند شکل چهره، پوست و چشمها را اصلاح کنید. حتی اگر تنظیمات فیلترها را در بالاترین سطح خود قرار دهید نتیجه کار غیرعادی نیست.
دوربین سلفی نیز میتواند پرترههای واقعا خوبی بگیرد.
دوربین فیلمبرداری گوشی Mi 8 SE شیائومی
Mi 8 SE فیلمهایی با حداکثر کیفیت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه یا فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه میگیرد. متاسفانه خبری از حالت عکاسی با نرخ 60 فریم بر ثانیه نیست.
ویدئوهای 4K از صدای استریو و کدک استاندارد AVC بهره میبرند و با فرمت MP4 ضبط میشود. شما میتوانید از بین کدک قدیمیتر h.264 و صرفهجوتر h.265 یکی از انتخاب کنید. انتخاب مورد اول باعث میشود ویدئوی خروجی بیتریت 41 مگابیت در ثانیه و نرخ فریمی نزدیک به 30 داشته باشد. ویدئوهای فول اچدی تقریبا نصف این مقدار بیتریت خواهند داشت.
این گوشی ویدئوهای فول اچدی با سطح کافی از جزئیات و دامنه دینامیک خوب میگیرد. طبیعتا اوضاع برای کیفیت 4K بهتر میشود. جزئیات ریز زیادی در ویدئو ظاهر میشوند. تنها در دو نمونه از ویدئوهایی که گرفته بودیم سطح اشباعسازی رنگ بالا بود. با این حال بعضی از افراد از ظاهر چنین تصاویری خوششان میآید که روی پنل سوپر آمولد این گوشی واقعا زیبا ظاهر میشوند.
جدا از آن، کیفیت ویدئوهای گرفته شده با این دوربین در حد یک پرچمدار است و فقط نبود سیستم لرزشگیر اپتیکال، در برادر بزرگتر آن دیده میشود، توی ذوق میزند که متاسفانه به علت پایین آوردن قیمت حذف شده است. تنها از سیستم لرزشگیر الکترونیکی تصویر برای ویدئوها استفاده میشود.
-----------
رقبا
Xiaomi Mi 8 SE یقینا امکانات زیادی دارد. جنبه بهتر این گوشی قیمت واقعا پایین آن است. علاوه بر این اولین دستگاهی است که از چیپست جدید کوآلکام 710 استفاده میکند. در نتیجه پیدا کردن رقیب مستقیم برای این گوشی سخت میشود.
البته کاملا غیرممکن نیست، اما باید اولویتها و بودجه خود را مشخص کنید. اگر پنل زیبای سوپر آمولد را ترجیح میدهید بهتر است به گوشیهای خود سامسونگ نگاهی بیاندازید. در این خصوص گوشی Galaxy A6+ (2018) سامسونگ سریعا به ذهن میآید ولی قیمت آن در مقایسه با محصول شیائومی اندکی بالاتر است و در نتیجه بهتر است مدل معمولی آن یعنی Galaxy A6 را مد نظر قرار دهید. این انتخاب باعث میشود در بحث عملکرد دستگاه ضعیفتری را داشته باشید چون گوشی سامسونگ از چیپست اگزینوس 7870 استفاده میکند و پنل نمایش با دقت اچدی آن در مقایسه با پنل فول اچدی شیائومی حرفی برای گفتن ندارد. اگر میخواهید در پول خود صرفهجویی کنید Galaxy J7 (2017) به چشم میخورد که از همان چیپست نام برده شده استفاده میکند.
افت قیمت گوشی Motorola Moto Z2 Force نیز از آن انتخاب خوبی میسازد. شیشه آن نشکن است ولی باتری نسبتا کوچکتری دارد. با این حال با قیمتی کمتر از Mi 8 SE شما گوشی با چیپست قدرتمندتر اسنپدراگون 835، پنل نمایش با دقت بالای P-OLED خواهید خرید. دسترسی به اکوسیستم Moto Mods هم خواهید داشت. اگر گوشی بزرگتری را مد نظر دارید شاید گوشی G6 Plus الجی انتخاب بهتری محسوب شود.
چند مدل پرچمدار سابق نیز میتوانند گزینههای خوبی باشند مانند الجی جی 6 و HTC U Ultra که هر دو نمایشگر 5.7 اینچی ولی چیپست توانمندتر اسنپدراگون 821 دارند. اگر کمی بودجه خود را افزایش دهید گوشیهایی مانند اوپو R15 Pro یا Meizu 15 Plus گزینههای خوبی هستند و هر دو پنل نمایش آمولد بزرگی دارند.
رای نهایی
دسته بندی گوشی Xiaomi Mi 8 SE کار نسبتا سختی است. از طرفی این گوشی دقیقا پرچمدار نیست، حداقل براساس استانداردهای فعلی، اما از طرفی تنها چند امکانات کمتر نسبت به پرچمدارها دارد. قیمت آن داد میزند که یک میانرده است ولی به راحتی از رقبای خود جلو میزند.
--------------------------------------------------------------------------------------
مزایا:
- نمایشگر عالی سوپر آمولد با پشتیبانی از استاندارد HDR.
- عمر باتری طولانی، پشتیبانی از شارژ سریع.
- اسنپدراگون 710 جدید عملکردی عالی دارد و قابل مقایسه با اسنپدراگون 835 پرچمدارهای سابق است.
- دوربین قابل قبول، گرچه شگفتانگیز نیست.
- رابط کاربری MIUI مملو از امکانات است و شیائومی سابقه خوبی از عرضه آپدیت برای آن دارد.
معایب:
- نبود درگاه 3.5 میلیمتری هدفون، نبود درگاه میکرو اسدی.
- خروجی صدا بلند بوده ولی تاثیرگذار نیست.
- مشکل جزئی در مورد پخش ویدئو و کارآمدی باتری در بیلد فعلی MIUI.
- در حالت فیلمبرداری با کیفیت 4K سیستم لرزشگیر الکترونیکی تصویر استفاده نمیشود، برخلاف چیزی که در منوی تنظیمات ادعا شده است. حالت عکاسی Auto HDR به نوعی عمل نمیکند. تصاویر گرفته شده با دوربین ثابت کمی بیشتر از سطح سلیقه ما پارازیت داشتند.
بحثهای تحلیل بازاریابی و پیشبینی آینده بازار به کنار، Xiaomi Mi 8 SE یک گوشی عالی است. هیچ چیز مشکوک یا ناقصی در آن دیده نمیشود. شیائومی عملکرد قابل توجهی در بهرهمندی از نسل جدید چیپهای موبایل داشته و یک دستگاه کامل روانه بازار کرده است که سختافزار جذابی دارد. این گوشی بهترین چیزی که میتوانید با پول خود بخرید نیست ولی قطعا ارزش هزینهای که میکنید را دارد.
اگر میتوانید Xiaomi Mi 8 SE را با یک قیمت خوب و مخصوصا با رام جهانی بخرید، خرید آن را از صمیم دل توصیه میکنیم.
محصولات مشابه